Elektrizace železnice kupuje od Italů čtyři speciální vozidla za 200 milionů

Montážní vozidlo od společnosti Tesmec, ilustrační foto. Pramen: TesmecMontážní vozidlo od společnosti Tesmec, ilustrační foto. Pramen: Tesmec

Společnost Elektrizace železnic Praha, která patří do holdingu EP Industries Daniela Křetínského, výrazně investovala do svého strojového parku. Aktuálně podepsala

Společnost Elektrizace železnic Praha, která patří do holdingu EP Industries Daniela Křetínského, výrazně investovala do svého strojového parku. Aktuálně podepsala smlouvu s italskou firmou Tesmec Rail na dodávku čtyř vozů pro údržbu traťového vedení. Informaci přinesla italská média.

Hodnota kontraktu je přibližně osm milionů eur, tedy přes 200 milionů korun. Vedle samotných vozidel je v ceně i jejich kompletní údržba po dobu šesti let. Konkrétně jde o víceúčelová vozidla OCPD001-CZ, která mohou při přesunu jet rychlostí až 140 kilometrů za hodinu.

Skupina Tesmec se zabývá technologiemi pro dopravní infrastrukturu a energetické sítě. Podle některých italských médií jde o její první zakázku na českém (i východoevropském) trhu. Dodání vozidel proběhne od ledna do června 2020.

Tagy Elektrizace železnic Praha Tesmec Rail
35 komentářů