Ekova dokončila modernizaci italských tramvají pro Göteborg

Opravená tramvaj M32 pro Göteborg. Foto: Ekova ElectricOpravená tramvaj M32 pro Göteborg. Foto: Ekova Electric

Švédský dopravce v Ostravě řešil zejména korozi problémových italských tramvají.

Ostravská společnost Ekova Electric dokončila minulý týden poslední opravu a modernizaci tramvají Sirio pro provoz ve švédském Göteborgu. Za celou dobu kontraktu uzavřeného v roce 2016 prošlo firmou patřící ještě Dopravnímu podniku Ostrava celkem 64 tramvají. O ukončení zakázky informovala Ekova na svém facebookovém profilu.

Ty jezdí v druhém největším švédském městě pod označením M32. Jejich výrobcem je italská společnost AnsaldoBreda (dnes součást Hitachi Rail Italy). „Opravou prošlo v Ekově více vozů, než předpokládala původní dohoda, a to především díky tomu, že jsme dokázali v průběhu let plnit náročné požadavky zákazníka na kvalitu, dostupnost a rychlost technického řešení,“ uvedla Ekova.

Tramvaje se v Göteborgu potýkaly od začátku dodávky s velkou korozí, zejména ve spodní části vozové skříně. „Naše společnost vypracovala návrh provedení oprav poškozených míst a vyřešila největší problémy, které s vozidly během provozu ve Švédsku vznikly. Součástí modernizace byl i celovozový lak,“ uvedla Ekova.

AnsaldoBreda dodávalo tramvaje do Göteborgu od srpna 2004 do ledna 2013. Kvůli korozi musely být některé tramvaje odstaveny, město se s výrobcem soudilo. Zákazník sice vyhrál, neměl ale už po kom škodu vymáhat.

Opravená tramvaj M32 pro Göteborg. Foto: Ekova ElectricOpravená tramvaj M32 pro Göteborg. Foto: Ekova ElectricOpravená tramvaj M32 pro Göteborg. Foto: Ekova ElectricOpravená tramvaj M32 pro Göteborg. Foto: Ekova Electric
Tagy AnsaldoBreda Ekova Electric Göteborg M32
22 komentářů