Dráhy zavádějí druhý denní pár vlaků z Bohumína do Krakova, spojí se s vídeňským EC

Ilustrační foto. Pramen: ČDIlustrační foto. Pramen: ČD

České dráhy počínaje sobotou 13. dubna zavádějí druhý denní pár vlaků z České republiky do Krakova. Konkrétně jde o vlak

České dráhy počínaje sobotou 13. dubna zavádějí druhý denní pár vlaků z České republiky do Krakova. Konkrétně jde o vlak EC 204/205 Sobieski z Bohumína do Krakova. Doplní tak vlaky Cracovia (denní) a Chopin (noční), které jezdí z Prahy.

Nový spoj bude jezdit po celý jízdní řád 2019. Z Bohumína vlak vyjede v 11:29, do Krakova dorazí ve 14:12, v opačném směru odjede z Krakova v 15:43 a do Bohumína přijede v 18:28.

Mezi Bohumínem a jižní Moravou bude spojen s varšavským vlakem EC 104/105 Sobieski, který pokračuje do Přerova, Otrokovic, Hodonína, Břeclavi a Vídně. Cestující v tomto směru tak nebudou muset přestupovat.
V Ostravě bude možný přestup na vlaky SC Pendolino ve směru Olomouc, Pardubice a Praha.

„Krakov a jeho okolí nabízí turistům mnoho zajímavých cílů. Vedle samotného historického města s hradem Wawel jsou to například unikátní rozsáhlé solné doly ve Wieliczce nebo koncentrační tábor v Osvětimi, který připomíná hrůzy 2. světové války. Kvůli těmto místům míří do této oblasti mnoho našich i zahraničních turistů, kteří cestující po Evropě a do Krakova míří z Prahy nebo z jiných středoevropských destinací. Proto ve spolupráci s kolegy z PKP InterCity a ÖBB zavádíme nové přímé spojení z Vídně, přes Břeclav, Hodonín, Otrokovice, Přerov a Ostravu do Krakova,“ doplnil ředitel odboru dálkové dopravy Českých drah Petr Vondráček.

České dráhy nabízejí v kooperaci se svým polským partnerem 10 párů spojů mezi Českou republikou a Polskem (plus NightJet ÖBB). O letních prázdninách přibude i noční vlak Wydmy z Bohumína do polských baltských letovisek.

Tagy bohumín České dráhy Krakov
60 komentářů