Národní den železnice přilákal do Bohumína téměř šest tisíc lidí

Národní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhyNárodní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhy

Návštěvníci si mohli prohlédnout jak historickou, tak nejmodernější techniku.

Necelých šest tisíc lidí dnes dorazilo do depa v Bohumíně na Národní den železnice, který pořádaly České dráhy. Denní program navštívilo pět tisíc lidí, další tisícovka dorazila na noční show.

V tiskové zprávě o tom informovaly České dráhy. „Hojná účast na regionálních i na dnešním Národním dnu železnice dokazuje, že ekologická železniční doprava má u nás velkou popularitu a nesčetné množství příznivců. Všem děkuji za účast, našim zaměstnancům a partnerům za přípravu, a slibuji, že do příštího Národního dne železnice rozšíříme počty našich nových souprav i nabídku moderních služeb,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Během dne se konala více než desítka nostalgických jízd. Návštěvníci si mohli prohlédnout historickou i nejmodernější techniku, vyzkoušet si ruční drezínu a program byl připravený i pro nejmenší návštěvníky.

Vrcholem dne byla noční show. Na točně bohumínského depa se ve scénickém osvětlení a se živým hudebním doprovodem, o který se postaral soubor Banda di feste, představila více než desítka historických lokomotiv a vozů.

Národní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhyNárodní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhyNárodní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhyNárodní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhyNárodní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhyNárodní den železnice v Bohumíně 23.9. 2023. Foto: České dráhy
Tagy bohumín České dráhy Národní den železnice
45 komentářů