DPP v pondělí posílí provoz metra, poslední spoje pojedou ve 22:15

Stanice metra. Pramen: RopidStanice metra. Pramen: Ropid

Pražskou MHD využívá jen necelých 40 procent cestujících ve srovnání s listopadem loňského roku.

Pražská MHD v pondělí zareaguje na mírné uvolňování protiepidemických opatření a posílí metro na úroveň před vyhlášením nouzového stavu. Intervaly se ve špičkách zkrátí na všech linkách metra. Oznámil to dnes večer organizátor dopravy Ropid.

Na lince A se intervaly zkrátí o 30 až 45 sekund (na 180 až 210 s), na lince B o 20 až 30 sekund (na 160 až 180 s) a na lince C o 10 až 20 sekund (na 130 až 155 s). Oproti současnému stavu bude provoz metra také mírně prodloužen. Poslední spoje metra budou vyjíždět z konečných stanic ve 22:15 (nyní ve 22:00).

To pomůže především Pražanům, kteří bydlí v okolí stanic metra. Na tyto dodatečné spoje totiž nebudou navazovat poslední spoje denních linek tramvají a autobusů, u kterých zůstávají v platnosti stávající jízdní řády s ukončením provozu kolem 22:30. Noční povrchová doprava bude nadále fungovat už od 22:00.

„I když aktuálně nepředpokládáme nijak zásadní vývoj v počtu cestujících zejména ve večerních a nočních hodinách, jsme v souvislosti s nadcházejícím adventem připraveni pružně reagovat na případný nárůst poptávky,“ doplnil mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Podzimní vlna nákazy koronaviru se (obdobně jako ta jarní) výrazně podepsala na počtu cestujících, kteří každý den využívají pražskou MHD. V současné době cestuje veřejnou dopravou v Praze jen necelých 40 procent cestujících ve srovnání s listopadem loňského roku. Stále ale jezdí zhruba 80 procent všech spojů v metru a na tramvajových linkách, u autobusů je to více než 80 procent.

Tagy dopady koronaviru na dopravu dpp MHD praha ropid
5 komentářů