Aer Lingus ruší lety, zaměstnance zasáhl Covid

A320neo v barvách Aer Lingus v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersA320neo v barvách Aer Lingus v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT Spotters

Po problémech s některými letišti se nyní musí dopravce potýkat také se sílící pandemií.

Irsko nečekaně čelí další vlně nárůstu infekcí Covid-19. S přírůstkem pozitivních případů se v posledních dnech potýká také letecká společnost Aer Lingus. Mezi jejím palubním personálem totiž došlo k většímu rozšíření nákazy. Aerolinka proto musela zrušit několik letů. Za poslední dva dny jich bylo hned 18. Šlo například o lety do Frankfurtu, Lyonu, Mnichova, Amsterdamu nebo do Londýna.

Naši zaměstnanci dělají vše pro to, aby mohli zákazníci cestovat alternativními spoji. Omlouváme se za nepříjemnosti, ale zdraví našich posádek a cestujících je naší nejvyšší prioritou. Je možné, že v nadcházejících dnech budeme nuceni zavést další škrty v síti letů,“ uvedl Aer Lingus.

Za poslední týden Irsko zaznamenalo 13 584 nových Covid pozitivních za pomocí PCR testování. U dalších 17 640 osob vyšel pozitivně antigenní test. Země současně dosáhla nejvyššího počtu hospitalizací souvisejících s Covidem od poloviny dubna. Se sílícím virem však navzdory vysokým teplotám bojuje většina evropských států.

Aer Lingus se také stejně jako ostatní letecké společnosti potýká s přetrvávajícími problémy na některých letištích a mezi dodavateli třetích stran, například se stávkami řídících letového provozu ve Francii, Itálii a Španělsku. I v tomto případě muselo dojít k rušení několika letů, společnost se však brání, že rušení ovlivnilo za poslední měsíc jen 1 % spojů.

 

Tagy Aer Lingus dopady koronaviru na dopravu
5 komentářů