Na Českolipsku nevyjely některé spoje, ČSAD Liberec je ruší kvůli nemocným řidičům

Autobusové nádraží v Novém Boru. Foto: IDOLAutobusové nádraží v Novém Boru. Foto: IDOL

Na zítřek je podle dopravce provoz zajištěn. Zatím.

Českolipsko je dalším regionem, kde se dnes lidé kvůli kombinaci nemocnosti a karantény nedočkali některých autobusových spojů. ČSAD Liberec dnes muselo kvůli chybějícím řidičům zrušit celkem deset spojů. Problémy jsou také Orlickoústecku v Pardubickém kraji.

O omezení informoval v tiskové zprávě mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. Kraj nejprve oznámil zrušení čtyř ranních spojů, později ale přibyly ještě další. Podle předsedy představenstva ČSAD Liberec Martina Bobka je provoz na zítřek nyní zajištěn. Může ale nastat situace, kdy další řidiči onemocní. „Snažíme se neomezit hlavní, nejvytíženější spoje,“ dodal Bobek.

Kraj se v tiskové zprávě omluvil za komplikace, cestujícím v případě problémů s odřeknutím spoje doporučil kontaktovat dispečink organizátora dopravy Korid LK.

Problém s nedostatkem řidičů nyní řeší většina dopravců v zemi. Nejkritičtější situace je na Teplicku, kde od 1. prosince jezdí ČSAD Slaný ze skupiny ICOM Transport. Kraj už oznámil dopravci pokutu ve výši 1,2 milionu korun.

Během dne vyšlo najevo, že velké problémy má také ČSAD Ústí nad Orlicí v Pardubickém kraji. Zrušeno je kolem 40 spojů.

Tagy Českolipsko ČSAD Liberec dopady koronaviru na dopravu nedostatek řidičů
47 komentářů