Z Group bus se po několika měsících vrací na linku Plzeň – Karlovy Vary

Autobus společnosti ČSAD autobusy Plzeň. Foto: Z Group busAutobus společnosti ČSAD autobusy Plzeň. Foto: Z Group bus

Dopravce nabídne mezi krajskými městy dva páry spojů denně.

Dopravce ČSAD autobusy Plzeň ze společnosti Z-Group bus se po koronavirové pauze vrací na linku mezi Plzní a Karlovými Vary. Start plánuje dopravce tento pátek i v souvislosti s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech.

Od začátku školního roku pak bude vypravovat dva páry spojů každý pracovní den a dva spoje pojedou vždy v neděli. Novinkou je prodloužení linky v Plzni až do zastávky Univerzita u nové konečné tramvaje č. 4 v těsné blízkosti areálu Západočeské univerzity a nákupních center na Borských polích.

Restart zrychlené linky oznámila společnost v tiskové zprávě. Během konání festivalu pojede každý den, tj. v pracovní dny i víkendy, autobus z Centrálního autobusového nádraží (CAN) v Husově ulici v 9:25. Zpátky z Karlových Varů vyjede spoj v 16:50 hod. V Plzni je možné využít i zastávku Stavební stroje v Doubravce nebo Severka či NC Úněšovská na Severním předměstí.

Autobusy mezi oběma krajskými městy staví pouze ve vybraných zastávkách, zvládnou proto cestu o 20 minut rychleji než běžné linkové spoje. Ze středu Plzně do centra Karlových Varů dojedou za necelou hodinu a půl. V celostátním informačním systému je zatím jízdní řád do konce měsíce.

Nemíníme konkurovat Arrivě Střední Čechy, naopak s Arrivou úzce spolupracujeme a obnovením provozu na lince 440080 Plzeň – Karlovy Vary stejně tak jako zavedením linky Chodský cyklobus chceme doplnit stávající veřejnou dopravu a zvýšit komfort cestujícím,“ řekl ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Tagy ČSAD autobusy Plzeň Plzeň - Karlovy Vary Z Group bus
2 komentáře