Delta přikoupí dalších 12 Airbusů A220, dopravce hlásí rekordní zisk

A220 v barvách Delta Air Lines. Foto: AirbusA220 v barvách Delta Air Lines. Foto: Airbus

Americký dopravce bude mít po skončení dodávek i s již dodanými kusy celkem 131 Airbusů A220.

Největší provozovatel Airbusů A220 si objednal dalších dvanáct těchto strojů. Americká letecká společnost Delta Air Lines jich tak bude mít po skončení dodávek i s již dodanými kusy celkem 131. Pvní letoun převzala v roce 2018. V průběhu let dopravce svou objednávku upravoval již pětkrát. Konkrétně nyní Delta rozšířila kontrakt o dvanáct těchto letounů ve verzi -300.

Delta vyzdvihuje letadla jejich efektivitou, flexibilitou a svoji akvizici označuje za nedílnou investici do budoucnosti udržitelného letectví. Výrobce letadel zase říká, že na vysoce konkurenčních trzích Severní Ameriky dokázala Delta s Airbusy A220 změnit pravidla hry v jejich velikostní kategorii.

Objednávka dalších A220 není jedinou zprávou z prostředí Delta Air Lines. Dopravce se rovněž pochlubil rekordními čtvrtletními výsledky a podruhé za necelý měsíc zlepšil odhad celoročního zisku. Firma uvedla, že ve druhém čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 87 % na 1,72 miliardy dolarů, tedy v přepočtu asi 36,5 miliardy korun. Na akcii jde o 2,68 dolaru. V celém letošním roce nyní Delta čeká zisk šest až sedm dolarů na akcii, zatímco v předchozí prognóze celoroční zisk odhadovala na pět až šest dolarů na akcii.

Letecká společnost očekává pokračování silného mezinárodního růstu, v celém letošním roce počítá se zvýšením tržeb v rozsahu od 17 do 20 %. Ve druhém čtvrtletí její třžby meziročně vzrostly o 13 % na 15,58 miliardy dolarů. Ve třetím čtvrtletí má růst činit 11 až 14 %.

Tagy A220 Airbus Airbus A220 delta Delta Air Lines DL
10 komentářů