Další obrat Václava Fischera. Start aerolinek odložil až na příští září

Nová podoba letadel airFischer. Foto: airFischerNová podoba letadel airFischer. Foto: airFischer

Comeback Václava Fischera do leteckého byznysu se dál odkládá. Tři týdny poté, co na svých stránkách začal prodávat jednosměrné letenky

Comeback Václava Fischera do leteckého byznysu se dál odkládá. Tři týdny poté, co na svých stránkách začal prodávat jednosměrné letenky z Pardubic na Krétu s odlety už v červnu je jasné, že letadla s nápisem airFischer nevzlétnou dříve než v září příštího roku.

Vyplývá to z oznámení na stránkách společnosti. „Air Fischer zahájí svůj komerční provoz 1. září 2019 ve spolupráci a pod AOC německého dopravce,“ uvedla firma, kterou Václav Fischer ovládá ze sta procent.

Ještě na začátku prosince firma slibovala start v první polovině příštího roku. Změnou je i plán, jak bude dopravce létat: firma původně chtěla létat na vlastní licenci, kvůli tomu se byli zástupci firmy informovat na Slovensku.

Výraznou redukcí prošly i plány, odkud kam bude firma létat. Zmizely lety z Basileje, Pardubic či Bratislavy. Nově firma mluví už jen Brnu. „V období do konce března 2020 nabídne linkové a charterové lety z Brna. K 1.dubnu 2020 získá air FISCHER vlastní osvědčení leteckého dopravce AOC a představí podstatně rozšířenou vlastní flotilu patřící hamburské společnosti Václava Fischera AMF,“ uvedla firma na svých stránkách.

Není ale jasné, jak se firma postará o cestující, kteří si již v prosinci koupili letenku z Pardubic na Krétu. Václav Fischer ani druhý jednatel Robert Erhart na dotazy nereagovali.

Tagy air Fischer
9 komentářů