Další návrat po nákazové pauze: Alitalia začne létat z Prahy v září

Letiště Praha dnes potvrdilo návrat další velké letecké společnosti po koronavirové přestávce. Na linku Praha – Řím se vrátí Alitalia,

Letiště Praha dnes potvrdilo návrat další velké letecké společnosti po koronavirové přestávce. Na linku Praha – Řím se vrátí Alitalia, obnovení letů plánuje na 1. září. Na linku bude nasazovat letadlo typu Airbus A320. Letenky jsou už v prodeji. Už dříve se vrátily na „římské lety“ i České aerolinie a Ryanair.

„V tuto chvíli má Letiště Václava Havla Praha již obnovená přímá letecká spojení do celkem 63 destinací od 25 dopravců. Celkem potvrzených je již téměř 80 destinací, které budou cestujícím z Prahy k dispozici,“ uvedla mluvčí letiště Kateřina Pavlíková.

Mezi těmito destinacemi jsou velká evropská města (Amsterdam, Paříž, Londýn, Frankfurt, Vídeň, Varšava, Barcelona, Madrid, Řím, atd.), jejichž letiště slouží také k přestupům do dalších destinací, i dovolenkové destinace (např. řecké ostrovy, Kanárské ostrovy, Athény, Malaga, Bulharsko, Chorvatsko či Malta). Jde o polovinu destinací z Prahy v porovnání s loňskou letní sezónou.

Minulý týden byly obnoveny linky letecké společnosti Vueling do Barcelony, Turkish Airlines do Istanbulu, British Airways na londýnské letiště Heathrow nebo společnosti easyjet, která posílila přímé spojení například do Amsterdamu, Edinburghu či Manchesteru.

Mezi obnovenými linkami je již v provozu také první přímé dálkové letecké spojení: na linku z Prahy do Dauhá v Kataru se 1. července vrátila letecká společnost Qatar Airways. „V srpnu potom očekáváme návrat další dálkové linky – od 2. srpna by měla provoz na lince z Prahy do Dubaje obnovit letecká společnosti Emirates,“ doplnila Pavlíková.

Tagy Alitalia letiště praha
3 komentáře