Další autobusoví dopravci vypraví speciální spoje pro návrat českých občanů domů

Autobus Setra společnosti Nobless Line pro linku do Švýcarska. Foto: Nobless LineAutobus Setra společnosti Nobless Line pro linku do Švýcarska. Foto: Nobless Line

(aktualizováno 16:53) Celkem tři tuzemští autobusoví dopravci si vyjednali s českým ministerstvem zahraničních věcí možnost vypravení speciálních repatriačních spojů do

(aktualizováno 16:53) Celkem tři tuzemští autobusoví dopravci si vyjednali s českým ministerstvem zahraničních věcí možnost vypravení speciálních repatriačních spojů do zahraničí. Pro české občany v některých evropských zemích jde tak o další možnost, jak se mohou ještě dostat domů.

Dosud ministerstvo zajišťovalo dopravu bezplatně, nově přechází na systém speciálních spojů zajištěných soukromými dopravci, kde si cestující musí koupit jízdenku.

Speciální linky chystá Umbrella Holiday, RegioJet a Nobless Line. Ve všech případech je spojení určeno pouze pro české občany nebo osoby s trvalým pobytem v Česku.

Už dnes večer vypraví speciální autobusy z Bruselu a Paříže Umbrella Holiday, další dny bude následovat spojení například z Lucemburku, Frankfurtu, Londýna, Vídně, a Amsterdamu. Kompletní informace jsou na stránkách dopravce.

Speciální linku vypraví také Nobless Line, pojede v pátek ze švýcarského Bernu, Curychu a St. Gallen. Jízdenky jsou k rezervaci pouze telefonicky či e-mailem. Informace lze nalézt na stránkách dopravce. V podobném režimu vypraví autobusy z Londýna do Prahy RegioJet. Ten během dne oznámil spuštění dalších link z z Amsterdamu, Berlína, Bruselu, Curychu, Frankfurtu, Londýna, Mnichova, Paříže a Vídně. Informace jsou na speciálních stránkách dopravce.

Přehled dalších linek, které zajišťuje přímo stát, je na stránkách ministerstva zahraničních věcí.

 

Tagy ministerstvo zahraničních věcí Nobless Line RegioJet repatriační linky Umbrella Holiday
Žádné komentáře