Dacia představila svůj první elektromobil, má to být auto do města

Elektromobil Dacia Spring. Pramen: DaciaElektromobil Dacia Spring. Pramen: Dacia

Automobilka Dacia vstupuje na trh elekromobilů. Stane se tak příští rok, kdy chce výrobce ze skupiny Renault začít prodávat čtyřmístný

Automobilka Dacia vstupuje na trh elekromobilů. Stane se tak příští rok, kdy chce výrobce ze skupiny Renault začít prodávat čtyřmístný městský vůz s dojezdem zhruba 200 kilometrů. Koncept elektromobilu s označením Dacia Spring představil dnes v termínu zrušeného ženevského autosalonu.

„Dacia Spring se začleňuje do vize skupiny Renault, která spočívá v poskytování dostupné a trvalé mobility všem,“ uvedla firma v tiskové zprávě. Jde o pětidveřový vůz do města a okolí, který v sobě podle výrobce „spojuje jednoduchost, robustnost a dostupnost“.

Elektrická Dacia má vzhled SUV, přičemž výrobce údajně věnoval zvláštní péči především světlům. Přední světla (LED) jsou rozdělena do dvou úrovní, čtyři zadní světla (LED) tvoří dvojité Y. „Tyto prvky ohlašují budoucí světelnou identitu modelů Dacia,“ uvedl výrobce.

Rumunskou značku Dacia, která vznikla ve druhé polovině 60. let, koupil Renault v roce 1999. Stala se synonymem cenově dostupných vozů, díky čemuž slaví prodejní úspěchy v řadě evropských zemí. Prvním velkým úspěchem po vstupu Renaultu byl model Logan představený v roce 2004. Loni se prodalo rekordních 737 tisíc dacií.

Tagy Dacia Dacia Spring elektromobil renault
29 komentářů