Jízda Dacie pokračuje. Duster a Sandero pronikly do pětice nejprodávanějších aut v Evropě

Dacia Duster. Foto: DaciaDacia Duster. Foto: Dacia

Automobilka Dacia zažívá další úspěšné chvíle na evropském trhu. Hned dva její modely v srpnu pronikly mezi pětici nejprodávanějších vozů,

Automobilka Dacia zažívá další úspěšné chvíle na evropském trhu. Hned dva její modely v srpnu pronikly mezi pětici nejprodávanějších vozů, Duster byl v srpnu dokonce druhým nejúspěšnějším autem v celé Evropě.

Ukazují to data o registracích nových modelů za srpen na celém evropském trhu, které zveřejnila společnost JATO Dynamics. . Podle nich byl model Duster druhý, Sandero čtvrté. V první pětce jsou jinak jen zástupci Volkswagenu: Golf, T-Roc a Polo.

Dacia dlouhodobě roste, v srpnu se v pořadí nových registrací dostala díky růstu o 5,5 % na 9. místo v celkových prodejích podle značek, předhonila například Toyotu a BMW, dohnala téměř Opel.

Dacia těží především z poptávky po menších SUV. Model Duster je celkově nejprodávanějším evropským modelem SUV. Za celý rok prodala Dacia v zemích EU již 406 tisíc vozidel, o desetinu více než za stejné období loňského roku. Celý trh spadnul přitom o tři procenta.

Rumunská značka pod skupinou Renault zažívá dlouhodobě velmi úspěšné časy, i v dobách poklesu celého trhu vykazuje růst. Dobré výsledky hlásí i v Česku, kde v květnu pronikla dokonce na post tuzemské dvojky.

„Dacia získává status auta, které lze použít i jako fleetové. Nabízí velmi dobrý poměr ceny a výkonu,“ vysvětlil nedávno pro Zdopravy.cz úspěch rumunské značky Petr Knap, vedoucí oddělení pro automobilový sektor v poradenské společnosti EY.

Tagy Dacia
18 komentářů