CZ Loko dodá další lokomotivy EffiShunter do Itálie a Maďarska

Česká lokomotiva EffiShunter 1000 na veletrhu Innotrans v Berlíně. Autor: CZ LokoČeská lokomotiva EffiShunter 1000 na veletrhu Innotrans v Berlíně. Autor: CZ Loko

Českému výrobci lokomotiv CZ Loko se dál daří dobývat zahraniční trhy. Nejnověji uzavřel smlouvu s italským dopravcem Rail Traction Company

Českému výrobci lokomotiv CZ Loko se dál daří dobývat zahraniční trhy. Nejnověji uzavřel smlouvu s italským dopravcem Rail Traction Company (RTC), který se specializuje na nákladní dopravu, především přes Brennerský průsmyk.

Italská společnost objednala v České Třebové dvě lokomotivy EffiShunter 1000, na další dva stroje má opci. Chce je využít pro traťovou i posunovací službu. „Půjde o opravdu náročné podmínky a těší nás, že volba padla právě na naše lokomotivy,“ uvedl obchodní ředitel CZ Loko Jaroslav Plhák. Lokomotivy budou dodány ve druhém pololetí 2019. Nejde přitom o první lokomotivy CZ Loko u tohoto dopravce. Ten již provozuje dříve dodané stroje řady D.753 (brejlovec). Vozidla od CZ Loko využívá v Itálii i operátor Mercitalia Shunting & Terminal ze skupiny státních drah.

Česká lokomotiva EffiShunter 1000 na veletrhu Innotrans v Berlíně. Autor: CZ Loko

Česká lokomotiva EffiShunter 1000 na veletrhu Innotrans v
Berlíně.
Autor: CZ Loko

Dalšího klienta získala českotřebovská strojírna aktuálně i v Maďarsku. Dopravce Magyar Vasúti Áruszállító (MVÁ) si objednal dieselelektrický EffiShunter 1600. Po holdingu CER Hungary jde o dalšího klienta firmy CZ Loko z Maďarska. MVÁ operuje po celé Evropě, dopravuje zboží do mezinárodních námořních přístavů a kontejnerových terminálů.

„Základem úspěšného exportu je konkurenceschopný výrobek, doplněný službami, za zajímavou cenu. A oboje máme. To z nás dělá stále silnějšího hráče na trhu posunovacích lokomotiv,“ doplnil Plhák, podle kterého byl o lokomotivy CZ Loko mimořádný zájem i na nedávném berlínském veletrhu Innotrans.

Právě tam se společnost pochlubila tisícím vyrobeným vozidlem v novodobé historii, která se píše od vstupu strategické partnera, společnosti Zeppelin, v roce 2004. Kulaté číslo padlo na lokomotivu EffiShunter 1000 italské společnosti Mercitalia Shunting & Terminal.

English version is available at CEE Transport.

Tagy CZ Loko EffiShunter Itálie lokomotiva Maďarsko
5 komentářů