ČSA mají po pěti letech znovu A320 ve svých barvách, má upravené „trsátko“

Airbus A320 Českých aerolinií. Foto: Aircraft LiveryAirbus A320 Českých aerolinií. Foto: Aircraft Livery

Ve flotile Českých aerolinií je po více než pěti letech Airbus A320 v korporátních barvách tuzemského dopravce. Jde o stroj

Ve flotile Českých aerolinií je po více než pěti letech Airbus A320 v korporátních barvách tuzemského dopravce. Jde o stroj registrace OK-HEU, který firma zařadila do flotily letos v únoru, ale dosud létal jen v bílém laku s červenými motory.

Během tohoto týdne dokončila firma polepy některých částí letadla, zejména pak ocasních ploch. Právě na nich došlo k největším změnám: zmizelo šedivé lemování kolem takzvaného trsátka na ocasní ploše, nově se roztáhlo až ke kraji.

Novinkou v korporátním zbarvení je i nápis Smartwings Group na trupu. Podle mluvčí skupiny Vladimíry Dufkové je většina nových prvků polep, motory byly do červené nalakovány.

Skupina Smartwings letoun využila při některých repatriačních letech, například z Indie či Nepálu. Od 4. dubna je letadlo na zemi. Letadlo si ČSA pronajaly na šest let, jeho majitelem je leasingová společnosti Horizon Aviation 1 Limited. Vyrobeno bylo v roce 2002, do roku 2014 létalo u Air France, do loňského roku ho pak používaly Brussels Airlines.

Naposledy letadla A320 využívaly ČSA na podzim 2014. Od té doby se tento typ letadla objevil ve flotile jen občas pronajatý i s posádkou od jiných dopravců.

Tagy A320 Airbus A320 České aerolinie ČSA OK-HEU Top
27 komentářů