V Praze neplánovaně přistálo letadlo easyJetu na lince z Krakova kvůli podezření na výbušninu

Letadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště Praha

Pyrotechnici žádnou bombu v letadle nenašli, stroj zůstává do oběda v Praze.

Nepříjemné komplikace s cestou zažili včera cestující společnosti easyJet na lince z polského Krakova do britského Bristolu. Kvůli podezření na přítomnost výbušniny letadlo mimořádně přistálo v Praze. Letadlo zůstalo v Praze, pravděpodobně kvůli limitům pracovní doby posádek. Odletět má kolem poledne.

Šlo o let číslo U26276, průběh lze sledovat na Flightradar24.com. Airbus A320 změnil směr ještě v Polsku zhruba na úrovni Klodzka v blízkosti českých hranic. Policie byla informována, že na palubě může být výbušné zařízení. „Ve 22:50 bezpečně přistálo na pražském letišti odkloněné letadlo na lince Krakov – Bristol. Na palubě bylo hlášeno podezření na přítomnost nástražného výbušného systému. Veškeré úkony k zajištění bezpečnosti cestujících a celého leteckého provozu momentálně provádí česká policie,“ napsalo na twitteru pražské letiště.

Policie na twitteru potvrdila, že na místě zasahují její pyrotechnici a zjišťují přítomnost nahlášeného výbušného systému. Později letiště sdělilo, že v letadle žádný nebezpečný předmět odhalen nebyl.

Letadlo má do Bristolu odletět ve 12:35.

Tagy A320 easyjet letiště praha
2 komentáře