Chrudim zavedla na tři měsíce bezplatnou MHD, důvodem je uzavírka silnice

Most přes Chrudimku na silnici I/17. Foto: ŘSDMost přes Chrudimku na silnici I/17. Foto: ŘSD

Město chce lidem ulehčit přesuny kvůli velkému omezení dopravy.

Až do 30. června mohou lidé v Chrudimi využívat městskou autobusovou dopravu zcela zdarma. Bezplatné používání autobusů radnice zavedla kvůli opravě silnice I/17 přes Chrudimku. Ta začala včera.

„Uzavírka mostu silně poznamená nejen individuální automobilovou dopravu, ale také provoz městské autobusové dopravy,“ vysvětlila radnice na svých stránkách.

Ředitelství silnic a dálnic most odstraní a postaví nový. Auta v tomto úseku vůbec neprojedou, začala jen stavba provizorní lávky pro pěší. Objízdné trasy jsou vedeny po vnitřním okruhu města Chrudim, tedy po ulicích Obce Ležáků, Palackého třída, Tovární, Topolská. Detailně je oprava popsána na stránkách ŘSD.

Stávající jízdní řády MHD v Chrudimi zůstávají v platnosti. Autobusy však nebudou obsluhovat řadu zastávek. Půjde o zastávky Sportovní areály, sídliště U Stadionu a S. K. Neumanna a Obce Ležáků (u poslední zastávky výjimkou ranního spoje z Větrníku s odjezdem v 7:15 hod. a upravenou trasou, kvůli dovozu dětí do školy).

Autobusy pojedou výlukovou trasou, kde jsou zřízeny náhradní zastávky. Zavedení dopravy zdarma město vysvětluje snahou lidem ulehčit přesuny, které může uzavírka zkomplikovat. Cestujícím, kteří mají již zakoupenou jízdenku na čipové kartě, bude dopravcem vráceno jízdné v informační kanceláři.

Plán MAD v Chrudimi během opravy mostu. Foto: Chrudim.czObjízdné trasy kvůli omezení v Chrudimi. Foto: ŘSD
Tagy Chrudim I/17
11 komentářů