Chrudimi zkrachoval tendr na provozovatele MHD, zkusí to znovu

Centrum Chrudimi, ilustrační foto. Autor: Bronislav Valenta, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56772971Centrum Chrudimi, ilustrační foto. Autor: Bronislav Valenta, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56772971

Město v podmínkách tendru požadovalo postupné zavedení elektrobusů.

Chrudimi se nepodařilo v jednacím řízení s uveřejněním najít provozovatele městské dopravy na období deseti let. Žádný zájemce se nepřihlásil, vedení města muselo soutěž zrušit. Město v podmínkách tendru požadovalo postupné zavedení elektrobusů.

„Rok jsme připravovali veřejnou zakázku na provozování MHD na roky 2023 až 2032, aby to bylo udržitelné a financovatelné. Chceme, aby se jezdilo elektrobusy. Původně jsme uvažovali i o vodíkových autobusech a autobusech na stlačený zemní plyn (CNG), ale rok ukázal, že to není správná cesta,“ řekl starosta František Pilný (ANO).

Městskou hromadnou dopravu v Chrudimi provozuje už mnoho let společnost Arriva autobusy (dříve Arriva Východní Čechy). Ani ta nepodala nabídku, podle Pilného ale měla proti veřejné zakázce mnoho námitek, které radnice musela vypořádat.

„Je evidentní, že se už nestihne vysoutěžit nový provozovatel na rok 2023. Zřejmě budeme muset prodloužit dosavadní smlouvu s nynějším dopravcem a výběrové řízení vypsat znovu,“ dodal Pilný.

Na městskou dopravu zastupitelé v letošním rozpočtu vyčlenili 10,6 milionu korun, rok předtím to bylo 9,3 milionu korun.

Tagy Arriva autobusy Chrudim MHD MHD Chrudim
18 komentářů