China Eastern s návratem do Prahy nepočítá, ruší tu obchodní zastoupení

Letadlo China Eastern v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo China Eastern v Praze. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost China Eastern Airlines už nepočítá s obnovením linek z Prahy do Šanghaje a Si-anu. Linky zrušila nejprve sama,

Letecká společnost China Eastern Airlines už nepočítá s obnovením linek z Prahy do Šanghaje a Si-anu. Linky zrušila nejprve sama, později kvůli vládnímu nařízení zakazující lety z Číny do Česka. Prodejcům letenek dnes oznámila, že v Praze ruší i obchodní zastoupení a linky neobnoví.

„Společnost China Eastern Airlines přijala po zvážení všech okolností rozhodnutí o uzavření svého zastoupení v České republice. Provoz kanceláře China Eastern Airlines v Praze bude ukončen dne 30. 4. 2020 a nedávno pozastavené přímé letecké linky mezi Českou republikou a Čínou již nebudou obnoveny,“ napsala letecká společnost svým obchodním partnerům.

China Eastern létaly z Prahy od roku 2016, nejprve jen do Šanghaje, později některé lety trasovala s mezipřistáním v Si-Anu. Z Prahy do Číny létala čtyřikrát týdně.

Na této přímé trase byla využívána především cestujícími z Číny. Čeští cestující společnost využívali častěji při cestách do destinací jako například Bali, Austrálie, Nový Zéland, Thajsko a díky široké síti destinací v Číně do dalších čínských destinací. Nejednalo se o dominantního dopravce na českém trhu a vzniklý prostor nahradí ostatní stávající dopravci,“ uvedla Věra Janičinová, ředitelka prodeje letenek ve Student Agency.

Tagy China Eastern Airlines letecké spojení s Čínou
35 komentářů