České dráhy zavádí přímé spojení do Běloruska, ve vlaku nabídnou i lůžka až do Moskvy

Lokomotiva 151 u Hoštejna. Dosud na trati 270, od prosince na trati 019, případně 001. Foto: České dráhyLokomotiva 151 u Hoštejna. Dosud na trati 270, od prosince na trati 019, případně 001. Foto: České dráhy

České dráhy od 15. prosince umožní přímé spojení Prahy a běloruského Brestu. I když podle původních plánů měl z Česka

České dráhy od 15. prosince umožní přímé spojení Prahy a běloruského Brestu. I když podle původních plánů měl z Česka do polsko-běloruského pohraničí jezdit pouze přímý vlak z Moravy, nakonec pojedou přímé vozy i z Prahy.

Ukazují to data z rezervačního systému Českých drah, v kterém jde online koupit jízdenka do polského Terespolu na hranicích s Běloruskem. „Od 15. prosince zavádíme přímé denní spojení Praha – Ostrava – Katowice – Warszawa – Terespol – Brest, které pojedou pojedou ve vlacích 115 / 130 / 136 (tam) a 137 / 131 / 114 (zpět),“ potvrdil mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Podle rezervačního systému jsou ve vlaku tři přímé vozy z Prahy do Terespolu, které jsou z Prahy součástí EC Cracovia. Kolik jich pokračuje do Brestu nelze z veřejných zdrojů zjistit.  V Bohumíně pak budou tyto přímé vozy čekat 47 minut, než se spojí s vlakem 130 Bathory, který jede z Budapešti do Brestu. Vlak z Prahy vyjíždí v 10:23, v Terespolu je ve 21:17. Dál spojení vyhledávač ČD ani IDOS nenachází, podle vyhledavače ÖBB je vlak v Brestu 0:38 místního času.

Podle Joklíka v soupravě pojedou také přímé ubytovací vozy, které pokračují dále přes Minsk a Oršu do Moskvy. „Přímé denní i noční vozy pojedou denně,“ dodal Joklík.

Ubytovací vozy na tomto vlaku budou provozovat ruské železnice RŽD (WLABmz). Jídelní servis JLV bude v bistrovoze ČD bude pouze na trase Praha – Krakov, až do Běloruska pojede maďarský jídelní vůz.

Tagy Bělorusko České dráhy přímé spojení Česko - Bělorusko Top
38 komentářů