České dráhy nevysoutěžily včas provozovatele jídelních vozů, JLV mají přechodnou smlouvu

Bistro ve vlaku Railjet. Pramen: JLVBistro ve vlaku Railjet. Pramen: JLV

Soutěž na čtyřletou smlouvu dál běží, vítěz ještě není jasný.

České dráhy nestihly včas vysoutěžit provozovatele cateringu ve svých vlacích. Kvůli tomu se dopravce rozhodl uzavřít překlenovací smlouvu se stávajícím provozovatelem, společností JLV.

Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek. Smlouva je podle textu ve formuláři uzavřena na dobu „nezbytně nutnou“. „Překlenovací smlouva s firmou JLV je uzavřena na zhruba 7 měsíců,“ uvedla mluvčí Ceských drah Vanda Rajnochová.

České dráhy vypsaly soutěž na poskytovatele cateringových služeb letos v dubnu. Vítězná firma zajistí obsluhu restauračních a bistro vozů a přípravu pokrmů. Předpokládaná hodnota zakázky činí 510 milionů korun za čtyři roky, smlouva bude zahrnovat i možnost prodloužení o další dva roky.

Pro České dráhy tradičně zajišťuje služby spojené s jídlem a nápoji společnost JLV (dříve Jídelní a lůžkové vozy). Firma v roce 2019 oslavila 60 let existence, přičemž po celou dobu pracuje pro České dráhy (či jejich právní předchůdce). Riziko tržeb podle tendru nese poskytovatel cateringových služeb.

Podle Rajnochové není možné vzhledem k tomu, že soutěž ještě probíhá, poskytnout k zadávacímu řízení žádné informace.

Tagy cateringové služby ve vlaku České dráhy jídelní vozy JLV
44 komentářů