České dráhy doplní část „syslů“ o plošinu pro vozíčkáře

Řídicí vůz Bfhpvee295 v čele osobního vlaku z Pardubic do České Třebové u Bezpráví. Foto: České dráhyŘídicí vůz Bfhpvee295 v čele osobního vlaku z Pardubic do České Třebové u Bezpráví. Foto: České dráhy

Prvních sedm upravených řídících vozů míří do Pardubického kraje.

Společnost Tratec – CS vyhrála soutěž Českých drah na úpravu až celkem 31 kusů řídících vozů řady Bfhpvee295. Do vozů přezdívaných „sysel“ dosadí plošiny pro nástup cestujících na invalidním vozíku.

V soutěži porazila firma z Velkého Šenova společnost Pars nova patřící do skupiny Škoda Transportation. Jistou má zatím zakázku na celkem sedm vozů. Celková hodnota zakázky je 55 milionů korun bez DPH. Vyplývá to z informací na profilu zadavatele.

Všech sedm vozidel je určeno pro výkony na území Pardubického kraje. O vybavení dalších 24 vozidel nebylo zatím rozhodnuto,“ řekl mluvčí Českých drah Robert Pagan. Vozy by měly být upraveny do konce června.

V Pardubickém kraji jsou tyto vozy nasazovány hlavně na osobní vlaky mezi Kolínem a Českou Třebovou.

Vozy vznikly v letech  2011–2013 rekonstrukcí osobních vozů Bdt279 a vozů Btee289. Českým drahám jejich používání umožňuje zkrátit obraty v koncových stanicích.

Tagy Bfhpvee České dráhy Pardubický kraj sysel Top Tratec - CS
63 komentářů