dkv-spojujeme

Česká premiéra: V Kolíně budou jezdit midibusy Isuzu NovoCiti Life

Midibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD Kolín

Společnost OAD Kolín, která v únoru příštího roku začne zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Kolíně, nasadí do provozu v polabském

Společnost OAD Kolín, která v únoru příštího roku začne zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Kolíně, nasadí do provozu v polabském městě i dva midibusy Isuzu NovoCiti Life. Půjde o jejich první nasazení v České republice.

„Testovali jsme je v pražském provozu a obstály na jedničku. Ukázalo se, že jsou ideální i v úzkých uličkách v historické části,“ sdělil výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal. Dva malé autobusy budou jezdit především v centru Kolína.

Vozidla jsou dlouhá necelých osm metrů, pojmou až 60 cestujících. Budou vybavena klimatizací, USB zásuvkami, nájezdovou plošinou pro kočárky a invalidní vozíky či informačním a odbavovacím systémem. Řidič bude také moci aktivovat kameru ve voze.

„Je důležité zmínit, že u NovoCiti se nejedná o přestavbu na podvozku užitkového vozidla, tak jak to bývá u této kategorie midibusů obvyklé, ale od počátku se jedná o speciálně navrženou, mimořádně promyšlenou koncepci originální autobusové konstrukce,“ uvedl Viktor Wiesner ze společnosti Turancar CZ, která je výhradním dovozcem autobusů Isuzu do České republiky.

Midibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD KolínMidibus Isuzu NovoCiti Life. Pramen: OAD Kolín

Městský midibus nové generace Isuzu NovoCity Life byl premiérově představen na veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku v říjnu 2017. V České republice se poprvé ukázal na podzim loňského roku na letišti v Panenském Týnci, kde byl představen novinářům a odborné veřejnosti. Poté byl k vidění i na veletrhu CzechBus v Praze.

OAD Kolín patří do skupiny Z-Group podnikatele Zdeňka Zemka. V Kolíně na místě provozovatele MHD vystřídá Arrivu Východní Čechy, smlouva je na deset let. Páteří flotily bude 17 nových autobusů Mercedes-Benz Conecto, které se aktuálně vyrábějí.

Tagy Isuzu NovoCiti Life MHD OAD Kolín
20 komentářů