Pardubice koupily pět midibusů ISUZU a SOR. Jeden jim poškodili při hádce bezdomovci

Poškozený midibus Isuzu v Pardubicích. Foto: MP PardubicePoškozený midibus Isuzu v Pardubicích. Foto: MP Pardubice

Midibusy Isuzu už v Pardubicích několik měsíců jezdily v pronájmu.

Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) koupil od společnosti Turancar tři téměř nové midibusy Isuzu Novo Citilife E6. Další dva midibusy SOR BN 9,5 pak kupuje od SOR Libchavy. Zajistí především provoz na náhradní lince 902, která jezdí přes most kapitána Bartoše přes Labe kvůli jeho špatnému stavu.

Dopravce za trojici letos nově registrovaných midibusů Isuzu zaplatí 9,6 milionu korun. Jde o téměř nová vozidla, která byla poprvé registrována letos, Turancar je používal hlavně na pronájem pro předváděcí jízdy. Kontrakt je v registru smluv. V případě midibusů SOR jde o nákup za 1,53 milionu korun, z roku 2013, které SOR pronajímal do Nitry.

V Pardubicích bude nový most kapitána Bartoše. Zastupitelé vyberou ze tří návrhů

Linka 902 vznikla letos v únoru poté, co kvůli špatnému stavu mostu nemohla přes Labe v této trase jezdit běžná vozidla MHD. DPMP midibusy neměl, musel si je pronajmout. Mezi koupenými jsou i ty, které už po Pardubicích jezdily v rámci pronájmu.

Jeden z nich musí do opravy. Městská policie oznámila, že partnerská hádka dvou bezdomovců vyvrcholila hozením kamene, který skončil na dveřích. „Musí se celé vyměnit, škoda je 20 tisíc,“ uvedla policie.

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP Isuzu NovoCiti Life SOR Libchavy Turancar
9 komentářů