dkv-spojujeme

OAD nakoupí pro MHD v Kolíně Mercedesy za 100 milionů korun

Autobus Mercedes-Benz Conecto. Pramen: OAD KolínAutobus Mercedes-Benz Conecto. Pramen: OAD Kolín

Dopravní společnost OAD Kolín nakoupí pro kolínskou MHD 17 nových autobusů Mercedes-Benz Conecto. Smlouva s Mercedesem je podepsána a autobusy

Dopravní společnost OAD Kolín nakoupí pro kolínskou MHD 17 nových autobusů Mercedes-Benz Conecto. Smlouva s Mercedesem je podepsána a autobusy se už začínají vyrábět, oznámila firma. OAD v Kolíně v únoru příštího roku vystřídá Arrivu.

OAD Kolín do nákupu zmíněných vozů investuje přes 100 milionů korun. Město Kolín v zadávacích podmínkách soutěže požadovalo 16 nových středně dlouhých autobusů (10-12 m) a dva menší krátké autobusy (7-9 m), které jezdí v centru města.

„Objednali jsme jich ne šestnáct, ale sedmnáct, abychom měli o jeden vůz navíc do zálohy pro případ, kdyby se s některým něco stalo, třeba drobná havárie, která by ale vyžadovala opravu a stažení vozu na nějaký čas z provozu,“ sdělil výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal. Dva menší autobusy nový dopravce ještě vybírá a testuje na krajských linkách, teprve poté je závazně objedná.

Všechny mercedesy budou v celé délce nízkopodlažní, vybaveny budou informačními panely a klimatizací. Město si vyžádalo i speciální čidla, která budou hlídat správnou teplotu ve vozech. Cestujícím bude k dispozici wifi a odbavení několika různými způsoby, včetně bezkontaktní platební karty, QR kódu nebo Kolínské chytré klíčenky. V každém autobuse budou nainstalovány i kamery, které může řidič aktivovat ve chvíli, kdy by došlo k nějakému problému ve vozidle.

OAD Kolín je součástí dopravní skupiny Z-Group Zdeňka Zemka, v Kolíně získala smlouvu s městem na deset let.

Tagy Mercedes Benz OAD Kolín
10 komentářů