Česká Passengera vybaví vlaky na Novém Zélandu. Dodá wifi, zábavu i prodejní servis

Vlak TranzAlpine na Novém Zélandu. Zdroj: Greg SmithVlak TranzAlpine na Novém Zélandu. Zdroj: Greg Smith

Systém se objeví ve třech úsecích turistických vlaků s názvem Great Journeys New Zealand.

Technologická firma Passengera podepsala kontrakt s novozélandským státním dopravcem KiwiRail v hodnotě přesahující 17 milionů korun (1,3 milionu novozélandských dolarů).

„Kontrakt na dodávku široké řady digitálních služeb jsme uzavřeli v únoru 2023 po roce příprav ve spolupráci s lokálním partnerem a po výhře veřejného výběrového řízení. Celková doba trvání smlouvy jsou tři roky s opcí na další pokračování, během kterých navrhneme celé řešení, zajistíme instalaci a následný provoz. První vlaky se službami od Passengery vyjedou už letos na podzim,“ řekl ředitel Passengery Jan Kolář.

Součástí dodávky je mobilní připojení k internetu, palubní wifi síť, palubní infotainment, multimediální informační systém na existujících obrazovkách a samostatná mobilní aplikace pro cestující s přístupem k infotainmentu během cesty, který doplňují nástroje pro předprodejní i poprodejní servis.

Systém se od konce roku 2023 začne objevovat ve všech třech úsecích turistických vlaků s názvem Great Journeys New Zealand. Kromě napojení na palubní audiosystém dodává pro KiwiRail česká společnost i nástroje, které dopravci umožňují spravovat veškeré palubní komunikační kanály z jednoho místa.

Passengera je česká technologická společnost, která vyvíjí a dodává komplexní digitální řešení pro vlaky, autobusy a ostatní prostředky veřejné dopravy po celém světě. Její internetové připojení, infotainment i objednávkový systém občerstvení se používá v pendolinech Českých drah, na Passengeru narazíte také v evropských Flixbusech.

Tagy digitální řešení informační systémy KiwiRail Nový Zéland Passengera
1 komentář