ČD Cargo získalo další velké zakázky v Polsku, pronajalo si šestikoláky Dragon

Lokomotiva Dragon od Newagu. Foto: Jan ŠindelářLokomotiva Dragon od Newagu. Foto: Jan Šindelář

Společnosti ČD Cargo se podařilo získat další velké přepravní zakázky v Polsku. Díky tomu dopravce jezdící na tamějším trhu pod

Společnosti ČD Cargo se podařilo získat další velké přepravní zakázky v Polsku. Díky tomu dopravce jezdící na tamějším trhu pod značkou ČD Cargo Poland rozšiřuje i svoji polskou flotilu.

Zatím posledním přírůstkem je lokomotiva Newag Dragon. Eletrickou šestinápravovou lokomotivu používá firma na přepravu černého uhlí ze Slezska do elektrárny Kozienice. „Prvního Dragona jsme najali po výhře ve výběrovém řízení pro tyto přepravy uhlí do elektrárny Kozienice v roce 2017. Teď najímáme dva Dragony, plánujeme si pořídit i třetího. Jde o idealní lokomotivu pro přepravy velmi těžkých vlaků na polské síti, kde bychom jinak nutně nasazovali dvě standardně výkonná hnací vozidla“ řekl výkonný ředitel ČD Cargo Tomáš Tóth.

ČD Cargo má v Polsku aktuálně přes dvacet lokomotiv, základem jsou polonizované stroje 163 a 130. „Dodatečně najímáme lokomotivy na polském trhu podle naší okamžité potřeby. Celkově máme k dispozici na polský trh již více než 20 lokomotiv, které denně nasazujeme a park dále rozšiřujeme. Se sesterskou DPOV připravujeme další polonizace našich strojů,“ dodal Tóth.

Loni firma převezla v Polsku 3,8 milionu tun, s podílem 2,13 % je firma v první desítce největších polských nákladních dopravců. Letos plánuje polské zastoupení pobočka další expanzi až na 4,2 milionu tun. „Jsme připraveni převézt i více. Hlásíme se do celé řady výběrových řízení, oslovujeme nové polské klienty a poskytujeme jim jak vnitrostátní polskou, tak i mezinárodní přepravu zboží,“ dodal Tóth.

Tagy ČD Cargo CD Cargo Poland
31 komentářů