ČD Cargo pořídilo pro svoji dceru v Polsku stejnosměrné lokomotivy TRAXX DC3

Lokomotiva TRAXX DC3 s polepem CD Cargo Poland. Foto: ČD CargoLokomotiva TRAXX DC3 s polepem CD Cargo Poland. Foto: ČD Cargo

Pobočka českého státního dopravce chce lokomotivu využít pro další expanzi na polském trhu.

Dceřiná firma ČD Cargo v Polsku CD Cargo Poland rozšířila svoji flotilu o tři nové lokomotivy TRAXX DC3. Stroje určené pouze pro provoz na stejnosměrných tratích mají pomoci další expanzi českého dopravce na polských kolejích. Lokomotivy má pronajaté od společnosti Akiem.

Využili jsme velmi dobrou nabídku nájmu od společnosti Akiem. DC3 je zatím určena je pro polský trh. Uvidíme, jak se osvědčí v provozu, a podle toho budeme dále rozhodovat o jejich zajištění,“ uvedl předseda představenstva ČD Cargo Tomáš Tóth. Podle něj jsou parametrově ideální pro vozbu středně těžkých nákladních vlaků. Akiem má objednáno celkem 55 těchto lokomotiv.

Lokomotiva TRAXX DC3 s polepem CD Cargo Poland. Foto: ČD Cargo

Lokomotiva TRAXX DC3 s polepem CD Cargo Poland. Foto: ČD Cargo

Jednosystémová lokomotiva je „sestrou“ vícesystémového stroje MS3, které si ČD Cargo koupilo od Bombardieru (nyní Alstomu). Zatím probíhá jejich zkušební provoz, k oficiálnímu převzetí nedošlo. Traxx DC3 je řada čtyřnápravových lokomotivy uzpůsobených pro provoz v sítích 3 kV DC a splňujících nejnovější evropské normy.

Polsko patří mezi hlavní trhy ČD Cargo pro zahraniční expanzi, denně zde CD Cargo Poland nasazuje 31 lokomotiv.

Tagy Akiem ČD Cargo CD Cargo Poland Traxx DC3
45 komentářů