Bývalý šéf Českých drah Miroslav Kupec skončil po třech měsících v RegioJetu

Bývalý předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. Foto: České dráhyBývalý předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. Foto: České dráhy

Radim Jančura jako majitel RegioJetu musí hledat nového manažera, který bude řídit chystanou stavbu velkého depa v Praze. Miroslav Kupec,

Radim Jančura jako majitel RegioJetu musí hledat nového manažera, který bude řídit chystanou stavbu velkého depa v Praze. Miroslav Kupec, který dříve působil jako generální ředitel Českých drah, se rozhodl odejít ve zkušební době z postu technického ředitele RegioJetu.

Je to pravda, rozhodl jsem se odejít. Pracovní poměr jsem ukončil ve zkušební lhůtě k 17. 4.,“ uvedl Kupec. Jako důvod uvedl „rozdílný pohled na řízení firmy s panem Jančurou“. Konec potvrdil i mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Někdejší generální ředitel a předseda představenstva Českých drah přestoupil k největšímu soukromému železničnímu dopravci RegioJet v polovině ledna. Firmě měl pomoci především s budováním nového depa. „Má velké zkušenosti se železniční technikou. Chceme stavět vlastní depo a výrazně posílit údržbu, to bude jeho úkol. Nechceme spoléhat na cizí kapacity,“ řekl tehdy majitel RegioJetu Radim Jančura.

Nové depo má vyrůst v Praze – Dolních Měcholupech, kde firma koupila šest hektarů pozemků. Jeho kapacitu chce nabídnout i jiným dopravcům.

Tagy Miroslav Kupec RegioJet Top
80 komentářů