Bývalý šéf Českých drah Kupec nastoupil do RegioJetu

Bývalý předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. Foto: České dráhyBývalý předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. Foto: České dráhy

Někdejší generální ředitel a předseda představenstva Miroslav Kupec přestoupil k největšímu soukromému železničnímu dopravci RegioJet. Od dnešního dne je jeho

Někdejší generální ředitel a předseda představenstva Miroslav Kupec přestoupil k největšímu soukromému železničnímu dopravci RegioJet. Od dnešního dne je jeho technickým ředitelem.

O nové personální posile informoval RegioJet dnes zaměstnance, informaci potvrdil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj i majitel firmy Radim Jančura.

Podle Ondrůje RegioJet chystá další velkou expanzi, která přinese další nárůst provozních aktivit a rozšiřování vozového parku. „V souvislosti s tímto  rozvojem  jsme rozšířili vrcholový manažerský tým holdingu RegioJet o zkušeného odborníka – Miroslava Kupce, který dnes nastoupil na klíčovou pozici Technického ředitele celého holdingu vlakové dopravy RegioJet (dálkové dopravy, RegioJet Slovensko a RegioJet ÚK). Jedná se o výraznou posilu týmu, která jde ruku v ruce s rekordním růstem aktivit RegioJetu na středoevropském a českém dopravním trhu,“ dodal Ondrůj.

Má velké zkušenosti se železniční technikou. Chceme stavět vlastní depo a výrazně posílit údržbu, to bude jeho úkol. Nechceme spoléhat na cizí kapacity,“ řekl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Šedesátiletý manažer skončil v čele Českých drah nedobrovolně loni v červnu, kdy ho odvolala dozorčí rada. Přesné důvody, proč se tak stalo, nikdy neuvedla. „Důvodem pro odvolání je ztráta důvěry založená na režimových informacích bezpečnostních složek, z nichž některé již byly předány orgánům činným v trestním řízení,“ uvedla tehdy firma v prohlášení. O jaké má jít není jasné. Sedm měsíců po jeho konci není Kupec nijak trestně stíhaný. Půl roku měl konkurenční doložku.

Kupec má za sebou kariéru například v ČKD Vagónka (později Škoda Vagónka), vedl také dceřinou firmu Českých drah DPOV, působil jako člen představenstva zodpovědný za provoz. Na postu generálního ředitele Českých drah se značně vymezoval proti soukromé konkurenci, například na konferenci ve Sněmovně v závěru roku 2018 se do slovní přestřelky pustil právě se svým nynějším zaměstnavatelem. Jde o dalšího významného manažera ČD, který přešel za poslední rok ke konkurenci. Loni přestoupila do Arrivy Luďka Hnulíková, někdejší šéfka osobní dopravy.

Tagy České dráhy Miroslav Kupec RegioJet Top
110 komentářů