BusLine dál ruší ve velkém spoje, Pardubický kraj slibuje zlepšení od příštího týdne

Autobusy SOR společnosti BusLine Pardubicko. Foto: BusLineAutobusy SOR společnosti BusLine Pardubicko. Foto: BusLine

Kraj jedná o pomoci s jinými dopravci.

Společnost BusLine Pardubicko nevypraví zítra opět zhruba 170 plánovaných spojů v Pardubickém kraji. Vyplývá to z přehledu, který zveřejnilo na svých stránkách Oredo. Kraj slibuje, že ke zlepšení by mohlo dojít od příštího pondělí.

Kraj to oznámil v tiskové zprávě, v které uvedl, že „velmi intenzivně jedná s dalšími dopravci o možné výpomoci.“ „Pokud vše půjde podle představ, tak by se v pondělí měl počet neodjetých spojů zredukovat na polovinu,“ uvedl kraj ve zprávě.

BusLine jako jediný z dopravců, kteří od neděli zahájili provoz podle nové smlouvy, nesehnal dostatek řidičů. Firma se za to omluvila, situace se ale nelepší. Počet zrušených spojů na zítřek je vyšší než dnes.

„Děláme maximum, co je v našich silách, tlačíme na společnost BusLine, aby vše uvedla co nejrychleji do stavu, který odpovídá uzavřené smlouvě. Zároveň obvoláváme další dopravce, zda jsou nám schopni a ochotni pomoci a některé turnusy místo společnosti BusLine zajistit. Momentálně to vypadá, že bychom mohli od pondělí snížit počet neodjetých spojů na polovinu. Věřím, že se nám to společnými silami podaří,“ uvedl Michal Kortyš, náměstek zodpovědný za dopravu.

Hejtman Martin Netolický uvedl, že bude po BusLine požadovat, aby připravila pro své cestující jako omluvu za stávající situaci určitý bonus například v podobě krátkodobého odpuštění jízdného.

Tagy BusLine Pardubicko Pardubický kraj
34 komentářů