BusLine nezvládá start v Pardubickém kraji, na dnešek zrušil téměř sto spojů

Autobus společnosti Busline KHK v Hořicích. Pramen: Městský úřad HořiceAutobus společnosti Busline KHK v Hořicích. Pramen: Městský úřad Hořice

Mezi seškrtanými spoji jsou i ranní autobusy do zaměstnání a škol.

Cestující v části Pardubického kraje dnes budou muset čekat na autobusy déle nebo si najít jiný způsob dopravy. Společnost BusLine Pardubicko ohlásila na dnešní den zrušení celkem 98 spojů. Firma převzala provoz v části Pardubického kraje od včerejška.

Kompletní seznam zrušených spojů je v dokumentu na stránkách organizátora dopravy Oredo. Busline je v kraji jediným dopravcem, který na pondělí ohlásil odřeknutí spojů. Jsou mezi nimi i ranní spoje pro lidi do práce či děti do škol.

„Jsme s dopravcem v intenzivním kontaktu a budeme dělat maximum, aby se situace v co nejkratším čase stabilizovala a dopad na cestující byl co nejnižší,“ řekl mluvčí kraje Dominik Barták. Kraj řešil podobné výpadky u jiných dopravců na přelomu roku, kdy ale byla důvodem nemocnost řidičů.

BusLine na dotazy zaslané v neděli odpoledne nereagoval. Na facebookovém profilu se pouze pochlubil slavnostním zahájením provozu v Lanškrouně za účasti některých známých osobností. Pravděpodobným důvodem nevyjetí řady spojů je nedostatek řidičů, mluví se až o třiceti. Oficiální majitel BusLine v květnu spáchal sebevraždu, k vlastnictví firmy se záhy poté přihlásil Jiří Vařil, který střílí po lidech před svým domem.

BusLine od neděle jezdí ve čtyřech oblastech kraje: Jevíčsku, Litomyšlsku, Lanškrounsku a Orlickoústecku. Smlouva počítá s řadou sankcí za neplnění kontraktu, detailněji jsou pokuty specifikovány v bodu 11 celé smlouvy.

Tagy BusLine BusLine Pardubicko Pardubický kraj
55 komentářů