BusLine ani po úlevě Pardubického kraje nezvládá provoz, ruší desítky spojů denně

Autobusy SOR společnosti BusLine Pardubicko. Foto: BusLineAutobusy SOR společnosti BusLine Pardubicko. Foto: BusLine

Podle kraje je důvodem vyšší nemocnost řidičů.

Ani seškrtání jízdních řádů nepomohlo vylepšit spolehlivost provozu společnosti BusLine Pardubicko. Dopravce v poslední dny ruší desítky spojů denně.

Podle zveřejněného seznamu BusLine na čtvrtek zrušil celkem 39 spojů. Jde především o spoje na Svitavsku. Se započítáním úlevy v podobě zmenšeného rozsahu jízdního řádu od 1. září o 67 spojů tak BusLine opět oproti vítězné nabídce nezvládá denně vypravit kolem stovky spojů.

Výpadky spojů jsou bohužel způsobeny onemocněním koronavirem u několika řidičů v rámci subdodávky firmy BusLine. Bohužel koronavirová nemocnost je opět faktorem, který bude celorepublikově ovlivňovat nejen autobusovou dopravu. Vzhledem k obecnému nedostatku řidičů není možné tyto nemocné řidiče rychle nahradit, ale již ke konci tohoto týdne by se měli řidiči vrátit zpět do práce,“ uvedl náměstek pro dopravu Michal Kortyš (ODS). Ostatní dopravci jezdí zatím bez omezení.

I v reakci na nedostatek řidičů začal kraj řešit možnost zavedení poptávkových autobusů. Kraj věří, že dopravce postupně personálu nedostatek vyřeší. „Jsme ale také po špatném startu nového dopravce realisté a nečekáme, že BusLine najde chybějící desítky řidičů hned,“ řekl na počátku měsíce Kortyš.

Tagy BusLine Pardubicko Pardubický kraj
36 komentářů