Obnovení provozu v Praze potvrdilo 17 aerolinek, oproti loňsku jde zatím o třetinu destinací

Odletová hala Terminálu 2. Foto: Letiště PrahaOdletová hala Terminálu 2. Foto: Letiště Praha

Celkem 17 leteckých společností oznámilo záměr začít znovu provozovat přímá letecká spojení z Letiště Václava Havla Praha. Jde o linky

Celkem 17 leteckých společností oznámilo záměr začít znovu provozovat přímá letecká spojení z Letiště Václava Havla Praha. Jde o linky do 55 destinací, z nichž deset je už v provozu. To představuje zhruba třetinu provozu ve stejném období loni. Oznámilo to dnes letiště.

Tento týden dojde k obnovení přímých leteckých spojení do sedmi dalších destinací, a to Bělehradu, Bruselu, Budapešti, Košic, Keflavíku, Manchesteru a Mnichova. „Letecké společnosti se na linky z Prahy vracejí v závislosti na uvolňování podmínek pro vycestování, ale také především v reakci na poptávku po létání ze strany cestujících. Ta bude v následujících týdnech a měsících klíčová pro úspěch obnovených spojení,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Momentálně má Letiště Václava Havla Praha potvrzené obnovené linky od 17 leteckých společností, s dalšími jedná. Mezi již oznámenými linkami jsou i tři zcela nové: do Varny a Tirany (Wizz Air) a na londýnské letiště Heathrow (ČSA).

„Naším hlavním cílem je obnovit přímá letecká spojení do takzvaných klíčových destinací, což jsou velká významná evropská města, která zároveň fungují jako přestupní letecké uzly. Sem patří například Londýn, Frankfurt, Paříž, Amsterdam, Madrid nebo Vídeň. Celkem máme vytipovaných 45 takových destinací. V současné době máme potvrzené letecké spojení do 24 z nich, což je více než polovina,“ doplnil Řehoř.

Aktualizovaný seznam obnovených přímých leteckých spojení je na stránkách letiště.

Tagy letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru
5 komentářů