Bombardier dodá další vlaky do Francie, bude je vyrábět v České Lípě

Jednotka Spacium od společnosti Bombardier pro pařížskou příměstskou dopravu. Foto: BombardierJednotka Spacium od společnosti Bombardier pro pařížskou příměstskou dopravu. Foto: Bombardier

Českolipský závod společnosti Bombardier má jistotu další zakázky pro francouzské státní dráhy SNCF. Bombardier a francouzský státní dopravce se dohodly


Českolipský závod společnosti Bombardier má jistotu další zakázky pro francouzské státní dráhy SNCF. Bombardier a francouzský státní dopravce se dohodly na dodávce dalších 36 jednotek Spacium (celkem 270 vozů) pro příměstskou dopravu v okolí Paříže v síti Transilien.

Kontrakt oznámil Bombardier v tiskové zprávě. Jde o opci ze zakázky ze smlouvy uzavřené v roce 2006, která je i jednou z hlavních náplní českolipského závodu, v kterém se vozy svařují a pak expedují dál do Francie do závodu v Crespinu pro zbytek úprav.

Zakázka má hodnotu 262 milionů euro. SNCF je nasadí na vlaky na linkách L, J a P v pařížské příměstské dopravě. Od září příštího roku se má výroba vozidel pro SNCF ještě zrychlit.

Vlak je speciálně navržen pro hustou a často přeplněnou síť pařížské dopravy Transilien. Je to nejspolehlivější vlak v celé flotile vlaků sítě Transilien,“ řekl Laurent Bouyer, prezident Bombardier Transport France.

Bombardier oproti původní verzi ještě další sérii nepatrně změní. Nově budou moci dobíjet elektroniku přes USB porty, nová budou madla v interiéru. Do vlaku se vejde až tisíc lidí.

V poslední objednávce si SNCF objednaly 18 kratších sedmivozových jednotek a 18 osmivozových jednotek.

V České Lípě se začaly vyrábět i další nové vlaky pro pařížskou dopravu, jde o dvoupodlažní jednotky RER NG

Tagy Bombardier Transportation Czech Republic sncf
12 komentářů