Belavia si pořídí tři nové Embraery E195-E2

Embraer E195 E-2 v barvách Belavie. Foto: BelaviaEmbraer E195 E-2 v barvách Belavie. Foto: Belavia

Běloruská letecká společnost Belavia rozšíří svoji flotilu o tři nová letadel Embraer E195-E2. Stroje nové generace od brazilského výrobce si

Běloruská letecká společnost Belavia rozšíří svoji flotilu o tři nová letadel Embraer E195-E2. Stroje nové generace od brazilského výrobce si pronajme od leasingové společnosti AerCap. První stroj se objeví ve flotile ještě letos.

Nový kontrakt oznámila Belavia v tiskové zprávě. Podle ní dorazí první letadlo do flotily v prosinci letošního roku, další dvě pak na jaře. Aktuálně embraery tvoří přesně třetinu letadel Belavie. Z 33 strojů je jedenáct embraerů, zbytek připadá na Boeingy 737 a CRJ 100.

Letadla E195-E2 budou pro Belavii létat v konfiguraci pro 125 cestujících, z toho 9 v byznys třídě a 116 v ekonomické. Na seznamu destinací, kam s nimi chce Belavia létat, Praha zatím chybí. Nasadí je na linky do Londýna, Barcelony, Astany, Mnichova, Paříže, Soči a Amsterdamu. Zatím se jedná o největší letadla brazilského výrobce.

Jde o další modernizaci flotily Belavie. Firma během loňského roku pořídila tři nové Embraery E195 a jeden E175, letos očekává ještě jeden E175. „Cestující jsou s embraery spokojeni pro jejich komfort. Pořízení nových strojů nám umožní dál zvýšit nabízenou úroveň služeb a současně díky nižší spotřebě snížit náš vliv na životní prostředí,“ uvedl šéf Belavie Anatolij Gusarov.

 

Tagy Belavia Embraer Embraer E195-E2
Žádné komentáře