Bariérou proti parkování na chodníku. Praha 6 staví zábrany za statisíce

Žulové kostky znemožňující parkování aut na chodníku. Foto: MČ Praha 6Žulové kostky znemožňující parkování aut na chodníku. Foto: MČ Praha 6

Omezují chodce, poškozují chodníky. V boji s bezohlednými řidiči pomůže žula i ocel.

Radnice Prahy 6 zvolila razantní postup proti rozšířenému parkování na chodnících, které se dlouhodobě nedaří trestat. Na zablokované ulice si stěžuje řada chodců.

Městská část vyčlenila v rozpočtu 400 000 korun, aby zamezila parkování tam, kde to není povoleno.

Žulové kostky znemožňující parkování aut se nově objevily v ulici Československé armády v Bubenči. Další bariéry budou následovat. „V tomto případě byly zvoleny žulové kvádry, ale počítá se také s umísťováním pevných kovových sloupků,“ říká radní pro dopravu Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš.

Praha 6 klade podmínky pro dostavbu Pražského okruhu. Chce omezit vjezd Středočechů

Automobily parkující na chodníku podle něj překážejí nejen chodcům, ale také ničí povrch samotného chodníku, který není na tuto nosnost projektován.

Chodec je na prvním místě. Proto v průběhu letošního roku budeme postupně instalovat další zahrazovací sloupky a prosíme také občany, aby nám nahlásili místa, kde jsou dlouhodobě s nelegálním parkováním na chodnících problémy,“ říká Hrubeš.

Další pevné překážky jsou už umístěny například na vnějším okruhu Vítězného náměstí, v ulici Svatovítská, Ve Struhách, Wolkerova či Papírenská. Do vytipovávání dalších míst se kromě veřejnosti zapojí i radniční odbor dopravy a životního prostředí a městské policie.

Praha 6 zdražuje návštěvnické parkování. Jezděte raději MHD, je kvalitní, vyzývá radní

Tagy parkování na chodníku Praha 6
198 komentářů