Bamboo Airways začnou v Česku se dvěma lety týdně mezi Prahou a Hanojí

Boeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo AirwaysBoeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo Airways

Letecká společnost Bamboo Airways chce spustit od letního letového řádu pravidelnou linku mezi vietnamským a českým hlavním městem. Spojení Hanoje

Letecká společnost Bamboo Airways chce spustit od letního letového řádu pravidelnou linku mezi vietnamským a českým hlavním městem. Spojení Hanoje a Prahy bude nabízet zatím dvakrát týdně s Boeingem 787-9 pro 298 cestujících.

Plán dnes vietnamská letecká společnost oznámila na tiskové konferenci v Praze konané při příležitosti 70. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Vietnamem a Českou republikou. Letiště Václava Havla Praha by tak od letního letového řádu mělo mít spojení již do celkem 17 dálkových destinací, tedy nejvíce v historii letiště.

„Podle našich odhadů by novou linku mezi Prahou a Hanojí mohlo za rok při dvou frekvencích týdně využít přes 50 tisíc cestujících v obou směrech,“ řekl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Bamboo Airways se staly na konci roku první vietnamskou soukromou aerolinkou, která provozuje širokotrupá letadla. Dopravce plánuje, že do konce ledna 2020 bude létat se čtyřmi letadly 787-9.

Evropský trh jsme vyhodnotili jako klíčový, a proto v roce 2020 patří mezi priority rozvoje leteckých spojení Bamboo Airways a zároveň rozvoje cestovního ruchu a dalších investic skupiny FLC,“ sdělil Truong Phuong Thanh, zástupce generálního ředitele Bamboo Airways.

Bamboo Airways zatím neoznámily přesný letový řád, mají létat podle svého vyjádření zatím dvakrát týdně. Letenky dosud nejsou v prodeji.  „Usilovně pracujeme na tom, abychom rychle dokončili všechny potřebné procesy a oficiálně uvedli přímou linku mezi Hanojí a Prahou do provozu od začátku dubna 2020,“ uvedl Bui Quang Dung, zástupce generálního ředitele Bamboo Airways.

Zástupci Letiště Praha a Bamboo Airways uzavřeli v loňském roce Memorandum o porozumění, jehož hlavním cílem bylo právě jednání o přímém spojení.

Podle obchodní ředitelky letenek od Student Agency Věry Janičinové zájem o cesty do Asie u Čechů dlouhodobě roste. „Na popularitě v posledních letech stoupá Vietnam, zákazníci létají do Ho Či Minova města a Hanoje. V žebříčku prodeje exotických destinací v této oblasti je Vietnam v našich statistikách prozatím na šesté příčce. Zajímavé je, že letiště v Ho Či Minově městě je tím nejrušnějším v zemi a rychle roste, naši zákazníci přesto míří častěji do Hanoje. Od roku 2015 jsme zaznamenali růst zájmu o letenky do Vietnamu o 100 % a očekáváme, že tento zájem teď ještě vzroste,“ řekla Janičinová.  Zájem bude živit i početná vietnamská komunita v Česku: oficiálně zde žije 61 tisíc Vietnamců.

Tagy Bamboo Airways HAN Hanoj letecké spojení Praha - Vietnam letiště praha praha prg Top Vietnam
27 komentářů