Bamboo Airways začaly prodávat letenky z Prahy do Hanoje, ceny začínají na 16 tisících

Boeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo AirwaysBoeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo Airways

Vietnamská letecká společnost Bamboo Airways začala s prodejem letenek na novou linku z Prahy do Hanoje. Dopravce na trasu nasadí

Vietnamská letecká společnost Bamboo Airways začala s prodejem letenek na novou linku z Prahy do Hanoje. Dopravce na trasu nasadí Boeing 787-9 od 29. března zatím dvakrát týdně.

Aerolinka bude létat v neděli a ve středu. Ve směru z Prahy poletí letadlo v 18:05 a přistane v Hanoji v 9:35 místního času po 10 hodinách a 30 minutách letu. Z Hanoje poletí v 9:20, v Praze bude v 16 hodin po 11 hodinách a 40 minutách letu.

Nejnižší ceny letenek se pohybují kolem 16 tisíc korun, Bamboo ale zatím nenabízí v rezervačním systému třídu Bamboo Eco. Ta bývá nejlevnější, platí pro cestující bez palubního zavazadla. Ceny v byznys třídě jsou zhruba na trojnásobku. Dá se očekávat, že ceny se ještě budou měnit.

Plán na lety do Prahy potvrdily aerolinky letos v lednu při příležitosti 70. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Vietnamem a Českou republikou. Letiště Václava Havla by tak od letního letového řádu mělo mít spojení již do celkem 16 dálkových destinací, tedy nejvíce v historii letiště. Původně jich mělo být 17, Hainan Airlines ale zrušily spojení do Pekingu. (Tento údaj současně počítá s tím, že po ukončení zákazu letů se vrátí do provozu ostatní linky do Číny).

Podle našich odhadů by novou linku mezi Prahou a Hanojí mohlo za rok při dvou frekvencích týdně využít přes 50 tisíc cestujících v obou směrech,“ řekl předseda představenstva letiště Praha Václav Řehoř.

Bamboo Airways se staly na konci roku první vietnamskou soukromou aerolinkou, která provozuje širokotrupá letadla. Boeing 787-9 bude provozovat v konfiguraci pro 298 cestujících.

Evropský trh jsme vyhodnotili jako klíčový, a proto v roce 2020 patří mezi priority rozvoje leteckých spojení Bamboo Airways a zároveň rozvoje cestovního ruchu a dalších investic skupiny FLC,“ sdělil Truong Phuong Thanh, zástupce generálního ředitele Bamboo Airways.

(V první verzi jsme uvedli, že nejnižší ceny začínají na 19 tisících Kč. Dopravce během zhruba hodiny cenu snížil v některé termíny na 16 tisíc korun.)

Tagy Bamboo Airways HAN Hanoj letecké spojení Praha - Vietnam letiště praha prg Top Vietnam
32 komentářů