Bamboo Airways odkládají start linky z Hanoje do Prahy kvůli epidemii koronaviru

Boeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo AirwaysBoeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo Airways

Letecká společnost Bamboo Airways odkládá o necelý měsíc start letecké linky mezi Vietnamem a Českem. Důvodem je pokles poptávky kvůli

Letecká společnost Bamboo Airways odkládá o necelý měsíc start letecké linky mezi Vietnamem a Českem. Důvodem je pokles poptávky kvůli epidemii koronaviru.

Odložení startu potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková, je patrné také z rezervačního systému aerolinky. Lety do 26. dubna jsou v systému oficiálně označeny jako vyprodané. „Letecká společnost Bamboo Airways nás informovala o odložení začátku provozu pravidelné linky mezi Prahou a Hanojí,“ řekla Pavlíková. „Pro bezpečnost cestujících kvůli epidemii koronaviru jsme se rozhodli první let posunout,“ uvedl An Thuan z Bamboo Airways.

Bamboo Airways měly začít létat s Boeingem 787-9 od 29. března dvakrát týdně, a to v neděli a ve středu. I po přesunutí startu linky zůstávají letové časy stejné: ve směru z Prahy poletí letadlo v 18:05 a přistane v Hanoji v 9:35 místního času po 10 hodinách a 30 minutách letu. Z Hanoje poletí v 9:20, v Praze bude v 16 hodin po 11 hodinách a 40 minutách letu.

Nejde o překvapivý krok, letecké společnosti výrazně omezují spojení do Asie právě kvůli propadu poptávky způsobeném koronavirem. Poptávka po létání výrazně klesla celosvětově, spojení do Asie a Itálie patří mezi trasy, kde došlo k největšímu propadu. Česká vláda už zakázala lety z Prahy do Číny a Jižní Koreje.

Bamboo Airways se staly na konci roku první vietnamskou soukromou aerolinkou, která provozuje širokotrupá letadla. Boeing 787-9 bude provozovat v konfiguraci pro 298 cestujících. Firma tento týden oznámila, že z Vietnamu začne létat také do Mnichova.

(aktualizováno 5.3. 6:00 o vyjádření Bamboo Airways)

Tagy Bamboo Airways koronavir Koronavirus letecké spojení Praha - Vietnam omezení letů kvůli koronaviru Top
4 komentáře