Bamboo Airways chystají další linku do Evropy, budou létat do Mnichova

Boeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo AirwaysBoeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo Airways

Německý Mnichov bude druhou evropskou destinací, kam bude z Vietnamu létat společnost Bamboo Airways. Dopravce s bavorským letištěm zatím uzavřel

Německý Mnichov bude druhou evropskou destinací, kam bude z Vietnamu létat společnost Bamboo Airways. Dopravce s bavorským letištěm zatím uzavřel předběžnou dohodu o porozumění, která je prvním krokem k otevření nové linky. Jako první začnou Bamboo Airways létat do Evropy na konci března na lince z Hanoje do Prahy.

Bamboo Airways oznámily podpis dohody na svém Facebooku, zatím neuvádí konkrétní datum, kdy by k zahájení letů mohlo dojít. „Německo bude po Česku druhým evropským trhem, na který letos míříme,“ uvedla firma. Aerolinky v prohlášení mluví o lince do Hanoje (jednou týdně) i Ho Či Minova města (dvakrát týdně). Podobně jako do Prahy nasadí na linku Boeing 787-9.

https://www.facebook.com/BambooAirwaysFanpage/photos/a.176807829784491/660532348078701/

V Německu žije početná vietnamská komunita, podle dat německých úřadů jde o 176 tisíc lidí. Mnichov je druhým největším letištěm v Německu, loni zde odbavili 48 milionů cestujících. Přímé spojení do Vietnamu z Bavorska dosud není.

 

Tagy Bamboo Airways Letiště Mnichov Mnichov
11 komentářů