AWT začala provozovat terminál Zaječí, první linka vede z přístavu Lübeck

Vlak AWT. Autor: AWTVlak AWT. Autor: AWT

Dopravní skupina AWT začala na jižní Moravě provozovat druhé vlastní tuzemské překladiště. Terminál Zaječí bude díky své poloze přednostně zaměřen

Dopravní skupina AWT začala na jižní Moravě provozovat druhé vlastní tuzemské překladiště. Terminál Zaječí bude díky své poloze přednostně zaměřen na Slovensko, Rakousko a Maďarsko.

„Velkou výhodou Terminálu Zaječí je možnost jeho dalšího rozvoje a tím i rozšiřování nabídky našich služeb,“ uvedl manažer AWT Martin Gelnar. Terminál bude sloužit hlavně pro překládku návěsů, disponuje parkovištěm až pro 80 návěsů. V současnosti může odbavit jeden až dva vlaky denně.

První pravidelná linka sem jezdí ze severoněmeckého přístavu Lübeck. Pro německého operátora ECL poskytuje AWT železniční dopravu, vozy a terminálové služby.

AWT, terminál Zaječí. Autor: AWT

AWT, terminál Zaječí.
Autor: AWT

Vedle Zaječí má AWT už od roku 2007 překladiště v Paskově. To má nyní rozlohu 31 000 metrů čtverečních a kapacitu 2 400 kontejnerů. Do konce roku 2018 bude plocha terminálu v Paskově rozšířena o dalších 20 000 metrů čtverečních, přibudou dvě nové koleje, každá v délce 375 metrů.

AWT je od roku 2015 součástí skupiny PKP Cargo. V tuzemsku provozuje vedle dvou intermodálních terminálů i více než 60 železničních vleček, vlastní přes 400 kilometrů tratí a zaměstnává 2 000 pracovníků.

Tagy AWT terminál Zaječí
6 komentářů