AWT si otevřela dveře na slovinské koleje, koupila tamní společnost Primol-Rail

Nákladní vlak společnosti AWT s návěsy LKW Walter mezi terminály Herne a Paskov u Hladkých Životic. Foto: Tomáš Kuchta.Nákladní vlak společnosti AWT s návěsy LKW Walter mezi terminály Herne a Paskov u Hladkých Životic. Foto: Tomáš Kuchta.

Tuzemská společnost Advanced World Transport (AWT) udělala významnou akvizici ve Slovinsku. Ve čtvrtek podepsala v Lublani smlouvu o koupi 80

Tuzemská společnost Advanced World Transport (AWT) udělala významnou akvizici ve Slovinsku. Ve čtvrtek podepsala v Lublani smlouvu o koupi 80 procent akcií tamní firmy Primol-Rail, která má licenci pro slovinskou železniční síť. AWT je členem polské skupiny PKP Cargo.

Skupina PKP Cargo, která má vedle Polska licence pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Rakousko, chce díky nákupu rozšířit objem přeprav ve směru sever-jih. S použitím jedné vícesystémové lokomotivy bude moci provozovat vlaky z Polska až po slovinsko-italskou hranici a do slovinského přístavu Koper. AWT doposud provozovala přibližně deset vlaků týdně k hranicím se Slovinskem, kde náklad přejímal místní dopravce.

„Je to odpověď na nedávno přijatou strategii skupiny PKP Cargo, v níž se zaměřujeme na akvizice na zahraničních trzích a na zvýšení našeho zapojení do dopravy mezi zeměmi Trojmoří,“ uvedl předseda představenstva PKP Cargo Czesław Warsewicz.

Tagy Advanced World Transport AWT PKP Cargo Primol-Rail Slovinsko
3 komentáře