Autobusovou přepravu v Havířově zajistí až do roku 2033 ČSAD Havířov

Budoucí podoba autobusů MHD v Havířově. Foto: TransdevBudoucí podoba autobusů MHD v Havířově. Foto: Transdev

Vozidla získají sjednocený design, objem soutěže přesáhne částku jedné miliardy korun.

ČSAD Havířov uspěla ve veřejné zakázce na zajištění dopravní obslužnosti na území města Havířova a v jeho příměstských oblastech městskou autobusovou dopravou, kterou vypsalo statutární město Havířov na období od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2033.

„Věříme, že spolupráce s vybraným dopravcem zajistí a udrží v systému městské autobusové dopravy pro občany města a přilehlých obcí vysoký standard přepravy cestujících. Tato služba dopravce je vysoutěžena na 10 let a její objem určitě přesáhne částku jedné miliardy korun,“ řekl primátor města Josef Bělica.

ČSAD Havířov bude provozovat městskou autobusovou dopravu na celkem 21 linkách s celkovým objemem výkonu cca 3 000 000 km/rok, z toho na území obcí Petřvald, Albrechtice, Horní Suchá, Horní Bludovice, Šenov, Těrlicko a Stonava 500 000 km/rok.

Doprava bude zajištěna 48 vozidly. Všechny autobusy budou nízkoemisní, klimatizované, nízkopodlažní a bezbariérové. Ve výbavě nemá chybět ani wifi, elektronický informační systém nebo zařízení pro snížení nástupní hrany či výbava pro cestující se smyslovým postižením zraku a funkční systém pro automatické počítání cestujících. Celý provoz bude koordinován prostřednictvím online dispečinku.

Vizuální podoba autobusů vychází z městského design manuálu, takže budou snadno rozlišitelné od ostatních autobusů a nejpozději do dvou let budou městem projíždět vozidla městské autobusové dopravy pouze v charakteristickém provedení v modré barvě.

ČSAD Havířov patří do uskupení 3ČSAD, které zahrnuje ještě ČSAD Frýdek-Místek a ČSAD Karviná. Skupinu ovládá firma Transdev.

Tagy ČSAD Havířov Havířov Transdev
46 komentářů