Nejezděte autem až k aréně, využijte MHD. Prahu čeká nápor hokejových fanoušků

Metro B, stanice Českomoravská. Foto: Petr Hejna /DPPMetro B, stanice Českomoravská. Foto: Petr Hejna /DPP

V centrum hokejových fanoušků z celého světa se Praha a Ostrava promění od 10. do 26. května.

Organizátoři blížícího se hokejového šampionátu prosí návštěvníky pražských zápasů o jediné – nejezděte k aréně autem, dorazte MHD. V opačném případě by se podle nich totiž mohlo stát, že fanoušci nestihnou úvodní vhazování, uvíznou v koloně nebo nebudou mít kde zaparkovat.

„V případě cesty osobním automobilem vás žádáme, abyste využívali především záchytná parkoviště P + R (seznam je k dispozici zde) a dále pokračovali na cestě na šampionát MHD. Parkovací kapacity budou v okolí arény značně omezeny. Do okolí Praha Arény nebude rovněž umožněn vjezd autobusům,“ uvedl místostarosta MČ Praha 9 Adam Vážanský.

Podle pořadatelů je nejjednodušší spojení k aréně metrem. V jednotlivých hracích dnech bude v určitém časovém období provoz metra na lince B posílen zavedením pásmového provozu v úseku Smíchovské nádraží – Českomoravská, a to s ohledem na počet utkání v daném dni.

Stanice Metra B Českomoravská je k místu konání nejblíže. V den finálového utkání 26. května bude navíc provoz všech linek metra prodloužen až do jedné hodiny ranní.

Alternativně tramvají, autobusem nebo vlakem

„Jako alternativu k metru doporučujeme rovněž využívat tramvajové spoje do stanice Arena Libeň jih (denní – 7, 8; noční – 92) nebo do stanice Divadlo Gong (denní – 12, 31; noční – 94). Spoje budou v průběhu šampionátu posíleny,“ napsali pořadatelé.

Autobusovou zastávku u stanice metra Českomoravská čeká během šampionátu přesun do ulice K Moravině. Dojet na ni půjde denními spoji 151 a 152. V noci pak linkou 375. Autobusovou zastávku Nádraží Libeň obslouží přes den spoje 136, 177, 182, 183 a 195. V noci linka 913.

Jak pořadatelé dodali, do Praha Arény je možno především z přilehlých obcí přicestovat také vlakovými spoji Českých drah, přičemž nejbližšími železničními stanicemi jsou Praha-Libeň nebo Praha-Vysočany.

Konkrétní dopravní spoje jsou uvedeny na webových stránkách jednotlivých poskytovatelů, a to v rámci Prahy na webu Dopravního podniku hl. m. Prahy, u vlakových spojení na stránkách Českých drah a jako obecný vyhledávač spojů doporučují pořadatelé používat IDOS.

V centrum hokejových fanoušků z celého světa se Praha a Ostrava promění od 10. do 26. května.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp hokej praha
63 komentářů