Hokejová jízdenka i speciální tramvajová linka. Ostrava se připravuje na šampionát

Tramvaj DPO propagující hokejový šampionát. Zdroj: DPOTramvaj DPO propagující hokejový šampionát. Zdroj: DPO

Pořadatelé prosí fanoušky o využití MHD v maximální možné míře. Před Ostrava Arénou bude parkování výrazně omezené a dají se očekávat kolony.

Blížící se hokejový šampionát přinese v Ostravě několik dočasných změn v MHD. Posílení čeká tramvajové linky i Airport Express a připravena je také speciální tramvajová linka X. Fanoušci mohou navíc využít zvýhodněnou sedmidenní hokejovou jízdenku za 250 korun, kterou lze pořídit v aplikaci MojeDPO.

„Ve dnech hokejových zápasů budou na tramvajových linkách č. 2, 7, 11 a 12 vypravována kapacitnější vozidla. Současně dojde k zavedení posilové tramvajové linky X, jezdící na trase Nádraží Vítkovice – SPORT ARÉNA – Dolní Vítkovice – Plynárny a zpět,“ uvedl Dopravní podnik Ostrava (DPO) v tiskové zprávě.

Pro cestu autobusem lze využít spoje 31, 45 a 61 mířící na zastávku Městský stadion.

Autobusová linka Airport Express běžně navazující na odlety a přílety pravidelných linek z Varšavy a londýnského letiště Stansted bude během šampionátu navazovat také na speciální linku letecké společnosti airBaltic z Rigy.

AirBaltic nabídne několik letů do Ostravy, dopraví fanoušky na hokejový šampionát

Po skončení večerních utkání je připraven dispečinkem DPO koordinovaný odvoz fanoušků ze zastávky Sport Aréna v Závodní ulici. Tramvajové vsuvky pojedou ve směrech Dubina, Výškovice, centrum a Poruba.

„V terénu budeme mít asistenty přepravy, kteří spolu se strážníky Městské policie Ostrava v případě potřeby pomůžou cestujícím a samozřejmě také dohlédnou na bezpečnost v provozu. Veškeré informace o organizaci MHD během šampionátu najdou zájemci na dpo.cz/travel,“ řekla mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

Záchytná parkoviště

V centrum hokejových fanoušků se Praha a Ostrava promění od 10. do 26. května. Ostravané a fanoušci se především v okolí arény setkají s omezeními silničního provozu. Oficiální Fan Zóna totiž roste přímo na dvou parkovištích před stadionem.

„Právě na těchto plochách tedy nebude možné parkovat, proto jsou pro návštěvníky zajištěna záchytná parkoviště, a to jak pro osobní auta, tak i pro autobusy,“ přiblížila zástupkyně prezidenta ostravského OV MS IIHF v ledním hokeji 2024 Irena Šašková.

Záchytná parkoviště budou připravena v Dolních Vítkovicích (auto + bus) a lokalitách Lipový dvůr a Závodní (auto).

„Chtěli bychom všechny hokejové fanoušky poprosit, aby opravdu v maximální možné míře využili MHD, která bude v zápasové dny jezdit v kratších intervalech, a nepokoušeli se dojet autem až k aréně, kde se dají očekávat kolony,“ vysvětlil vedoucí oddělení dopravy ostravského organizačního výboru Vlastimil Bijota.

Jak dodal Bijota, v těsné blízkosti Ostrava Arény bude parkování možné pouze na ulici Závodní, přímo naproti hokejovému stadionu.

Do Ostravy vlakem

Na šampionát je možné přicestovat také vlakem, a to na nejbližší nádraží Ostrava-Vítkovice, na které navazuje zmíněná posilová tramvajová linka X.

„K železniční přepravě do Ostravy lze také využít spoje na nádraží Ostrava-Svinov (ze směru Praha, Pardubice, Olomouc) nebo Ostrava hlavní nádraží (ze směru Bohumín, Havířov). Následně mohou fanoušci přestoupit na tramvajové linky. Z ostravského hlavního nádraží na přímou linku číslo 2 a 18 a z nádraží Ostrava-Svinov na tramvaje číslo 3, 7, 11, 17 a 19,“ napsali pořadatelé šampionátu.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO hokej ostrava
42 komentářů