Austrian představil novinky pro příští léto, úspěšná sezóna umožní dopravci předčasně splatit pandemický úvěr

A320neo v barvách Austrian. Foto: Austrian AirlinesA320neo v barvách Austrian. Foto: Austrian Airlines

Letecká společnost získá 4 nové Airbusy A320neo, přestavba čeká její největší Boeingy 777.

Rakouský dopravce Austrian Airlines oznámil několik nových linek z vídeňské základny pro letní letový řád 2023. Mezi představenými destinacemi figuruje sedm spojů, až na jeden budou všechny v provozu třikrát týdně. Síť letecké společnosti se rozšíří o spojení s Vilniusem, Palermem, Marseille, Portem, Billundem, Tivatem a Tromsem. Poslední zmíněná linka na sever Norska bude létat jednou týdně.

Nepůjde však o jediné novinky Austrianu, do flotily zařadí dopravce čtyři nové Airbusy A320neo. První dva již aerolinka získala, zbylé se k ní přidají do jara příštího roku.  Rakouská vlajková letecká společnost pak bude provozovat celkem 65 letadel. Pro příští léto se navíc netají velkými ambicemi. Létat bude do 120 destinací, z toho 43 středomořských. V nabídce letů se například opět objeví Los Angeles.

Austrian dále přichází s kampaní „Děkuji, Rakousko“. Po dvou a půl letech krize způsobené pandemií je dopravce i díky rekordnímu létu zpět v černých číslech. Rok 2022 dokonce ukončí s předčasným splacením státem kryté půjčky poskytnuté v červenci roku 2020. Původně se očekávalo zaplacení zbývajících 210 milionů euro až na konci roku 2025.

Jako poděkování cestujícím a všem Rakušanům za důvěru nabídne Austrian letenky se slevou až 25 % do 30 destinací, včetně zmíněných novinek. Z úspěchů budou těžit i zaměstnanci, jejichž průměrná mzda projde průměrným navýšením o 10,4 %. Aktuálně probíhá také nábor nových pracovníků.

Konec nocování letadel Austrianu na regionálních letištích a nárůst kapacit jeho největších letounů

S nástupem letního letového řádu přestanou letadla Austrian Airlines nocovat na regionálních letištích v Innsbrucku, Klagenfurtu a dočasně také ve Štýrském Hradci. Informaci potvrdila serveru aviation.direct mluvčí aerolinky. Důvodem jsou finanční úspory a posílení letů z hlavní základny ve Vídni. Cestující z uvedených regionálních letišť díky tomu přijdou o brzké ranní odlety a pozdní možnost návratu, což jim může značně zkomplikovat cesty bez nutnosti noclehu v cílové destinaci.

Poslední novinkou Austrianu pro příští léto je přestavba kabin šesti dálkových letadel Boeing 777-200ER. Letecká společnost rozšíří svou třídu Premium Economy ze současných 24 až na 40 sedadel. Renovace proběhne mezi lednem a květnem následujícího roku. Rozšíření čeká také ekonomickou třídu, a to o čtrnáct míst. Naopak Business třída přijde o pět sedadel a bude mít nově kapacitu 32 pasažérů. Dopravce provozuje tyto letouny v konfiguraci pro 306 cestujících, nyní jejich kapacita vzroste na 330 pasažérů. Boeingy 777-200ER jsou aktuálně největšími stroji v barvách Austrian Airlines.

Tagy Austrian Austrian Airlines
5 komentářů