Austrian kupuje starší A320, vyřadí postupně turbovrtulová letadla

Airbus A321 po přelakování do nového nátěru AustrianAirbus A321 po přelakování do nového nátěru Austrian

Letecká společnost Austrian Airlines vyřadí postupně ze své flotily do roku 2021 všechna turbovrtulová letadla. Místo nich nakoupí použité airbusy

Letecká společnost Austrian Airlines vyřadí postupně ze své flotily do roku 2021 všechna turbovrtulová letadla. Místo nich nakoupí použité airbusy A320. Chce tím úspěšněji bojovat proti nízkonákladové konkurenci, která se za poslední rok objevila ve Vídni a výrazně snížila zisky aerolinky patřící do skupiny Lufthansa Group.

Firma dnes v tiskové zprávě oznámila, že si zajistila celkem šest airbusů A320, které převezme během srpna. Čtyři letadla jsou po letecké společnosti Avianca Brasila, první už prochází přelakováním v americkém Jacksonville do nového nátěru Austrian.  Další dva airbusy převezme firma na začátku příštího roku po čínské letecké společnosti Juneyao. Letadla byla vyrobena v letech 2007 2013.

Plán na změny ve flotile Austrian oznámily už na začátku roku, teď dostává konkrétní podobu. Postupně chce firma koupit deset airbusů, které nahradí 18 turbovrtulových strojů Dash 8 400. Aktuálně má firma celkem 82 letadel.

Šest dalších A320 může být chápáno i jako silný signál nízkonákladové konkurenci. Chráníme svoji pozici na trhu a jsme připraveni bojovat o naše zákazníky,“ řekl obchodní ředitel Andreas Otto.

Austrian už letos vyřadil z flotily dvě turbovrtulová letadla, další zmizí letos. Příští rok vyřadí celkem 9 strojů.

Tagy Austrian Airlines
16 komentářů