Austrian mění vzhled letadel, zmizí z nich nápis Lufthansa Group

Airbus A321 po přelakování do nového nátěru AustrianAirbus A321 po přelakování do nového nátěru Austrian

Letecká společnost Austrian Airlines dokončila přelakování prvního airbusu do nového korporátního nátěru.  Kromě jiné grafiky je zřejmě nejzajímavější změnou fakt,

Letecká společnost Austrian Airlines dokončila přelakování prvního airbusu do nového korporátního nátěru.  Kromě jiné grafiky je zřejmě nejzajímavější změnou fakt, že z něj zmizel název majitele aerolinek, skupiny Lufthansa Group.

Jako první s novým logem létá Airbus A321 s registrací OE-LBD, v květnu firma představila nový vzhled na boiengu 777. Největší změnou je především výrazně větší logo. Zůstává u tradiční červené barvy, výrazně větší je ale samotný nápis na trupu letadla.

Zatímco dosud zabírá jen plochu nad okny, nově budou písmena i pod okny Austrian proměnu designu letadel vysvětluje tím, že chce, aby logo bylo lépe viditelné i na menších displejích mobilních telefonů. Nový nátěr považuje za další krok k digitalizaci firmy. Kromě letadel projdou změnou i například webové stránky či mobilní aplikace. Celkem má proměna letadla zabrat 7 let, 18 z 85 letadel má být hotových s novým logem do příštího letního letového řádu.

Mluvčí Austrian Peter Thier na dotaz serveru Austrian Wings  potvrdil, že nový design už s nápisem Lufthansa Group nepočítá. Podle něj chce skupina více zohlednit své značky Austrian, Swiss a Lufthansa.

Tagy A321 Austrian Austrian Airlines
Žádné komentáře